Erişilebilirlik

Amerika'da Perakende Sektörü Tedirgin


Amerika'da Perakende Sektörü Tedirgin
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
Perakendeciler için Şükran Günü’nden Noel’e kadar süren dönem büyük önem taşıyor. Çünkü yıllık satışlarının yarısına yakın bölümü bu dönemde yapılıyor.

Ancak tüketicilerin “mali uçurum” kaygısıyla daha az alışveriş yapma ihtimali var.

Bu yüzden bazı dev alışveriş zincirleri büyük indirim kampanyaları başlattı.

Lynn Franco, ticari kuruluşları temsil eden Conference Board’un sözcüsü. Franco, “Tüketicilerin harcama potansiyeli konusunda oluşan genel kanaat yüzünden çok büyük indirimler yapılıyor,” diyor.

Bu yıl geleneksel Noel alışveriş sezonu da erken başlatıldı.

Ulusal Perakendeciler Birliği, Şükran Günü’nden bir gün sonra değil de aynı gün başlatılan indirimlerin tüketicilere daha fazla alım gücü sağlayacağı görüşünde.

Birlik Sözcüsü Kathy Grannis, bu şekilde satışların da artacağını umuyor: “Perakendeciler Birliği olarak Noel alışverişinde bu yıl %4,1 oranında artış bekliyoruz. Geçen yılki artış %5,6 düzeyindeydi. Ama bu yıl mali uçurum riski var bu yüzden %4,1 bizim için hala iyi bir rakam.”

Birçok tüketici ise mali uçurum riskinin alışveriş planlarını bozmadığını öne sürüyor. Perakendeciler de ortalama bir Amerikalı’nın Noel alışverişi için en az 750 dolar harcayacağını tahmin ediyor. Bu da geçen yılki ortalamaya göre 10 dolarlık bir artışa işaret ediyor.

Perakendeciler de bunu umuyor. Amerikan ekonomisinde tüketici harcamaları büyük önem taşıyor. Yüksek işsizlik, enflasyon ve mali belirsizlik yüzünden tüketici güveni azalırsa, harcamalar da azalır.

Ancak ekonomistler, mali uçurumun etkilerinin yeni yılın ilk çeyreğinde görüleceği uyarısında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG