Erişilebilirlik

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Yarın Normal İşlemlerine Dönüyor


Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada güvenlik tehdidi nedeniyle büyükelçiliğin önce Pazartesi günü ardından da Salı günü de kapalı olacağı kaydedilmişti. Elçiliğin resmi web sayfasından yapılan duyuruda Elçilik hizmetlerinin Çarşamba günü itibariyle tekrar normale döneceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca elçiliğin güvenliğinin sağlanması adına destek veren Türk Emniyet Güçleri'ne de teşekkür edildi.

Pazar günü ilk yapılan açıklama elçilik binasının kapalı olacağı belirtilirken bu esnada Amerikan vatandaşlarına kalabalık alanlardan, büyükelçilik binasından uzak durmaları çağrısını da yapılmıştı.

ABD'nin Büyükelçiliği Çevresinde Yoğun Güvenlik Önlemleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Dün de emniyet güçlerinin Amerikan elçiliğine saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir grup teroriste yönelik operasyon gerçekleştirdiği açıklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün sabahtan itibaren terör örgütü IŞİD yapılanmasına karşı polis operasyonu başlatıldı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda IŞİD bağlantısı gerekçesiyle 12 şüpheli şahsın gözaltına alındığı duyuruldu. Başsavcılık talimatıyla 8 kişi daha hakkında yakalama kararı olduğu da kaydedildi.

Samsun’da da ABD Büyükelçiliğini hedef almak üzere eylem hazırlığı yaptığı iddiasıyla 4 IŞİD’linin yakalandığı açıklandı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortak operasyon düzenlediği belirtildi. Samsun’daki operasyonda, arama noktasında durdurulan şehirlerarası otobüste, Irak uyruklu Fernas Hüseyin ve Qusay Taha isimli şahıslar yakalandı. Ardından da bu kişilerle bağlantılı olduğu kaydedilen Omar Shibab Ahmet ve Azhar Abdülkadim Salman gözaltına alındı. Şahıslara ait cep telefonlarına el konularak, yürüttükleri iletişim bilgilerinin incelendiği açıklandı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG