Erişilebilirlik

'Amerika'ya Karşı En Olumsuz Görüşlere Türkler ve Pakistanlılar Sahip'


İngiliz yayın kurumu BBC tarafından yapılan bir ankete göre Amerika’nın uluslararası etkisinin olumlu olduğunu düşünenlerin sayısı artıyor

İngiliz yayın kurumu BBC tarafından yapılan bir ankete göre Amerika’nın uluslararası etkisinin olumlu olduğunu düşünenlerin sayısı artıyor.

28 ülkede 30 bin kişinin katıldığı araştırmada Amerika hakkında olumlu görüş bildirenlerin ortalaması yüzde 46 olarak belirlendi. 2009 yılıyla kıyaslandığında Amerika hakkında olumlu görüş bildirenlerin oranı 4 puan artarken; olumsuz görüş bildirenlerin oranı 9 puan azaldı. Araştırmaya göre 28 ülkeden 19’unda Amerika hakkında olumlu görüş bildiriliyor.

BBC bu eğilime Barack Obama’nın başkan seçilmesinin neden olduğunu bildiriyor.

Amerika hakkında en olumsuz görüşlere Türklerle Pakistanlılar sahip.

BBC’nin araştırmasına göre Amerika hakkında olumlu görüş bildiren Türklerin oranı yüzde 13; olumsuz görüş bildirenlerin oranı yüzde 70.

Benzer bir şekilde Amerika hakkında olumlu görüş bildiren Pakistanlıların oranı yüzde 9; olumsuz görüş bildirenlerin oranı yüzde 52.

Araştırmada en beğenilen ülkenin Almanya olduğu belirlendi. Olumsuz olarak görülen ülkeler arasında İran, Pakistan, Kuzey Kore, İsrail ve Rusya bulunuyor.

XS
SM
MD
LG