Erişilebilirlik

Amerika'ya Bin Ladin'in Eşleriyle Görüşme İzni


Amerika'ya Bin Ladin'in Eşleriyle Görüşme İzni
Amerika'ya Bin Ladin'in Eşleriyle Görüşme İzni

Bir Amerikalı yetkili, Pakistan’ın Amerikan istihbarat görevlilerinin yakında bin Ladin’in üç eşiyle görüşmesine izin vereceğini açıkladı.

Bin Ladin’in eşleri, el-Kaide liderinin öldürüldüğü 2 Mayıs’taki Amerikan komando baskınından beri Pakistan’da gözaltında tutuluyor.

Beyaz Saray ve Pakistan hükümeti görüşme izni konusunda resmen bir açıklama yapmadı.

Amerikalı yetkililer, Pakistan’daki kimliği açıklanan CIA istasyon şefini geri çekmeyi düşünmediklerini de bildirdi. Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü yetkilisinin adı Pakistan medyası tarafından açıklanmıştı.

Amerikalı yetkililer adın doğru olmadığını ancak bin Ladin’in Pakistan ordusu ve istihbarat örgütünün haberi olmadan ülkede nasıl saklandığı yolundaki sorular üzerine kasten basına sızdırıldığını söylüyor.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ülkesinin Usame Bin Ladin’in gizlenmesine yardım ettiği yönündeki iddiayı reddetti ve El Kaide liderinin Pakistan’da bulunmasının beceriksizlikten kaynaklandığına ilişkin suçlamaların saçma olduğunu söyledi.

Gilani, parlamentodaki konuşmasında istihbarat örgütü ve ordu da dahil olmak üzere Pakistanlı yetkililerin El Kaide’yle bağlantıları olduğu imalarının ikiyüzlülük olduğunu belirtti.

Başbakan Gilani, Bin Ladin’in Pakistan’da yakalanmadan nasıl yaşadığının soruşturulması için talimat verdi ve soruşturmayı yürütmesi için üst rütbeli bir generali görevlendirdi.

XS
SM
MD
LG