Erişilebilirlik

Amerika'nın Sesi Seçmenin Nabzını Tuttu


Amerika'nın Sesi Seçmenin Nabzını Tuttu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:31 0:00

Yarın sandık başına gidecek seçmen neler düşünüyor? Türkiye tek partiyle mi yoksa koalisyonla mı yönetilecek? Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör olayları, ekonomik durum seçmenin fikrini değiştirecek mi? Tüm bu soruların yanıtını aramak için Amerika’nın Sesi seçmenin nabzını ölçtü

Seçim sonucuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Janet Yılmaz, seçim sonrasında koalisyon kurulacağı düşüncesinde. Yılmaz, seçilen partilerin meclise girmelerinin çok seslilik adına önemli olduğunun altını çizdi ve “Tek partinin iktidar olması işleri belki biraz daha kolaylaştıracak ama koalisyonlar da çıkmaz sokak olarak görülmemelidir,”dedi.

Özel sektörden emekli olan Emin Öztoprak, koalisyon kurulmasını istiyor. İnsanların ölmesinden, eğitim ve sağlık sektöründe yaşanan sorunlardan, trafiğin durumundan ve işsizlikten rahatsızlık duyduğunu dile getiren Öztoprak, insanların sadece asgari ücret vaatlerine bu kadar önem vermesini de anlamsız buluyor.

Emine Dönmez ise tek partinin iktidar olmasını istediğini ancak Türkiye’nin kötü gidişatı nedeniyle daha iyi bir iktidara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Emekli bankacı Mehmet Eraslan da seçilen partinin terörün yok edilmesi konusunda önemli adımlar atması gerektiğine inanıyor. Eğitim, sağlık sektöründe iyileştirme yapılmasının ve ekonominin düzeltilmesinin akıllı iktidarlarla mümkün olduğunu savunuyor.

Londra’da yaşayan ekonomist Hamit Türksever, ekonomik olarak Türkiye’nin batma noktasında olduğunu ve bu durumu tek parti iktidarıyla çözüme kavuşturmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Her gün onlarca insanın öldürmesinin de asayiş sorunu olduğunu söyleyen Türksever, artık bu durumun acil olarak çözülmesini istiyor. Türkiye’dekimülteci sorununa da dikkat çeken Türksever, Türkiye’de iç savaş tehlikesi bulunduğundan endişe ediyor.

Emekli öğretmen Jale Mazlumoğlu da “Türkiye için hayırlısı neyse seçimden o sonucun çıkmasını” arzuladığını söyledi.

Tek parti iktidarını isteyenler olsa da vatandaşın genel kanısı seçim sonucunda bir koalisyon hükümetinin kurulacağı yönünde.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG