Erişilebilirlik

ABD’nin %50’si Kar Altında


Buffalo sokakları
Buffalo sokakları

Yıllık kar yağışını dört gün içinde alan birçok bölgede hayat felce uğradı, ulaşım aksadı, halk karın altından çıkmaya çalışıyor. Uzmanlara göre kar yağışı ve soğuk hava bir süre daha devam edecek

Ortalama bir yılda yağan kar yağışını, dört günlük bir süre içinde alan Buffalo halkı, tamamiyle kar altında kalmış durumda. Meteoroloji uzmanları yoğun kar yağışının devam edeceği uyarısında bulundu.

New York eyaletinin kuzey batısında kalan Buffalo kenti, bir buçuk metre kar altında kalmış durumda. Ulusal Meteoroloji Dairesi uzmanları, kutuplardan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yoğun kar yağışının devam edeceği ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde en az bir metre daha kar beklendiği uyarısında bulunuyor.

Bölgede acil durum ilan eden New York Valisi Andrew Cuomo, yolları açmak için aralıksız çalışan personele yardımcı olması için ulusal muhafız birlikleri görevlendirildiğini açıkladı, bölgedeki olumsuz şartların birkaç gün daha süreceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, yoğun kar yağışı ve soğuk nedeniyle şimdiye kadar en az yedi kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Tüm Amerika’yı etkisi altına alan dondurucu soğuklar ve kar nedeniyle 23 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Resmi olarak kış ayına henüz girilmeden gelen bu kar yağışı, yoğun yağışlara alışık olan New York eyaletinin Buffalo kentinde hayatı felç etmiş durumda. Ana yollar dahil, tüm ulaşımın durduğu kentte halk, gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yürüyerek marketlere gitmeye çalışıyor.

Erie Gölü’nün doğu kıyısında yer alan ve Niagara Şelaleleri’ne yakın olan Buffalo kenti, meteroloji uzmanlarının “göl kaynaklı kar yağışı” olarak adlandırdığı yağışlara alışık. Batıdan esen soğuk hava dalgası, henüz tam olarak soğumamış olan Erie Gölü’nün üzerinden geçerken aldığı nemi, kar yağışına dönüştürüyor. Tahmin edilmesi zor olan bu yağışlar, kıyılarda ciddi ölçüde kar yağışına neden olurken, birkaç kilometre içeride etkisini kaybediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG