Erişilebilirlik

Amerika’nın Sesi Kasırga Bölgesinde


Amerika’nın Sesi Kasırga Bölgesinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:39 0:00

Harvey kasırgasının getirdiği sel felaketi sonrasında kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. Teksas Valisi Greg Abbott, 3 bin ulusal muhafızın yardıma çağrıldığını açıkladı. Abbott Harvey Fırtınası nedeniyle 250 yolun ulaşıma kapandığını da belirtti.

Bu arada kurtarma görevlilerinin Houston ve çevresinde 2 binden fazla kişiyi kurtardığı belirtiliyor.

Ölü sayısının arttığı yönünde haberler var ancak bu iddia henüz resmi yetkililerce dile getirilmedi. Yetkililer ölü sayısını 2 olarak açıklarken, yaralı sayısının da yaklaşık 20 olduğu kaydediliyor.

Harvey Atlantik kasırga sezonunun ilk büyük fırtınası. Fırtınanın Çarşamba gününe kadar Teksas’ın güneydoğusunda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Federal Acil Durum Dairesi FEMA da, Teksas’taki kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere gönüllü aradığını belirtti. FEMA Direktörü William “Brock” Long bu sabah düzenlediği basın toplantısında, fırtına ve onu takip eden sel felaketiyle hükümetin tek başına başa çıkamayacağını, halkın da yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi, bağışlar ve kurtarma çalışmalarına gönüllü katılım çağrısında bulundu.

Öte yandan Harvey’nin önemli boyutta zarar vermesi beklenen bir başka eyalet Louisiana’nın valisi John Bel Edwards da, Başkan Donald Trump’a eyalette federal acil durum ilan etmesi çağrısında bulundu.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG