Erişilebilirlik

Amerika’nın Laptop Yasağını Genişletme Planı Avrupa’yı Telaşlandırdı


Avrupa’daki hükümetler, Amerika’nın Avrupa Birliği ülkelerinden gelecek uçaklarda laptop ve tablet yasağı yürürlüğe koyma planı üzerine Amerika İç Güvenlik Bakanlığı ile acil görüşmeler yapıyor.

Avrupa Komisyonu ulaştırma sözcüsü Anna-Kaisa Itkonen, en büyük endişenin alınan bir tehdit üzerine bu önerinin gündeme gelmesi olduğunu belitti. Itkonen, Avrupa Birliği’nin güvenlik endişesine neden olacak herhangi bir bilgiye sahip olmadığını da kaydetti.

Mart ayında aralarında İstanbul’un da bulunduğu çoğu Ortadoğu’dan olmak üzere birçok uçuşun kabinine laptop ve tabletlerin alınması yasaklanmıştı. Amerikalı yetkililer bunun özel bir tehditten kaynaklanmadığını, aşırıcıların uçakları hedef alması endişesinden kaynaklandığını kaydediyor.

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı bugün Avrupalı müttefik devletlerin içişleri bakanlıklarıyla bir telekonferans düzenledi. Bu ülkeler, Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya.

Bir Fransız yetkili, Paris’in Amerika’nın planına karşı çıkacağını belirtti. Yetkili, terör tehdidinin arttığını gösteren delil olmadığını belirtti.

İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Jenny Burke kısıtlamanın genişletilmesine dair henüz net bir karar alınmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG