Erişilebilirlik

Amerika’nın Desteklediği Güçler Suriye’deki En Büyük Petrol Bölgesini Ele Geçirdi


Amerika liderliğindeki koalisyondan yapılan açıklamada müttefik güçlerin Suriye’nin en büyük petrol bölgesini ele geçirdiği kaydedildi.

IŞİD’in çekilmesiyle Kürtlerin çoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye ordusu Deyrizor’un petrol açısından zengin bölgesini ele geçirmek için yarışıyordu.

Amerika liderliğindeki koalisyonun havadan destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri’nden yapılan açıklamada, El-Ömer bölgesinin geniş bir askeri operasyonla ele geçirildiği

belirtildi. Açıklamada bazı militanları bölgede saklandığı ve çatışmanın hala devam ettiği de vurgulandı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye güçlerinin IŞİD’in yoğun ateşi sonucu El-Ömer bölgesinden geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti. Suriye Demokratik Güçleri Şam’a bağlı askerlerin bölgeden sadece 3 km uzakta olduğunu kaydediyor.

Rus uçakları ve İranlı milisler tarafından desteklenen Suriye güçleri ise Deyrizor’un neredeyse tamamını ele geçirmiş durumda.

Suriye Demokratik Güçleri ise Deyrizor’un kırsal bölgelerine yönelmiş durumda. Suriye Demokratik Güçleri bir doğalgaz alanıyla diğer bası küçük petrol bölgelerini ele geçirdi.

IŞİD, El-Ömer’I 2014 yılında ele geçirmişti.

Bölgede günde 9 bin varil petrol üretildiği tahmin ediliyordu. Bugünlerde ise üretim rakamı belli değil.

Lübnan’da Hizbullah’ın kanalı olarak bilinen El-Manar televizyonu ise bölge için çatışmaların hala devam ettiğini belirtti ve Suriye Demokratik Güçleri’nin El-Ömer’i aldıkları yönündeki iddiasını reddeti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG