Erişilebilirlik

Amerikan Yolcu Uçaklarına Çin Uyarısı


Washington, havayolu şirketlerine, Çin’in yeni hava savunma sahasına girmeden önce Çinli yetkililere bildirimde bulunmalarını tavsiye etti

Washington yönetimi, Amerikan havayolu şirketlerine, Çin’in yeni ilan ettiği hava savunma sahasına girmeden önce Çinli yetkililere bildirimde bulunmalarını tavsiye etti. Ancak Amerikalı yetkililer, bu bildirimin, Amerika’nın Çin’in yeni hava sahasını kabul ettiği anlamına gelmediğini de söyledi.

Çin Savunma Bakanlığı geçen hafta tüm uçakların yeni hava savunma sahasına girmeden önce kendilerini tanıtmaları ve Çin’in uyguladığı kurallara uymaları gerektiğini açıklamıştı.

Japonya, Amerika ve Güney Kore ise Çin’in yeni hava savunma sahasını kabul etmeyeceklerini duyurdu. Bu kararı kabul etmediklerini gösterme amacıyla da bölgeye savaş uçaklarını gönderdi. Japonya ve Güney Kore ile savunma anlaşmaları bulunan Amerika, bölgeye iki B-52 bombardıman uçağı da yolladı.

Çin de, Japon ve Amerikan uçaklarını izlemek üzere dün bölgeye iki savaş uçağı gönderdiğini açıkladı.

Ülkenin resmi Xinhua ajansının Savunma Bakanlığı sözcüsünü kaynak gösterdiği haberinde, Japonya denetimi altındaki tartışmalı adalar üzerinde devriye gezen Çin’e ait savaş uçaklarının iki Amerikan, 10 Japon uçağını tespit ettiğini bildirdi.

Haberde, Çin savaş uçaklarıyla, Amerikan ve Japon uçakları arasında herhangi bir iletişim veya bağlantı kurulduğuna dair bilgi yer almıyor.

Washington ve Tokyo yönetimlerinden bu haber sonrası henüz bir açıklama yapılmadı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG