Erişilebilirlik

Amerikan Siyasetinde Ara Seçim Hareketliliği


Amerikan Siyasetinde Ara Seçim Hareketliliği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Başkan Donald Trump, Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh'nun Senato tarafından onaylanmasını sevinçle karşılarken, Washington, ara seçimlere günler kala tartışmalı şekilde sona eren onay sürecinin yol açacağı siyasi sonuçları göğüslemeye hazırlanıyor

Ara seçimlerden önce hem Kavanaugh'nun adaylığına karşı çıkan liberal seçmenlerin, hem de Kavanaugh'yu destekleyen muhafazakarların harekete geçtiği gözleniyor.

Karmaşa ve anlaşmazlıklarla başlayan onay süreci, haftalar süren protestoları tetikledi.

Süreç, Kavanaugh'nun yemin ederek Anayasa Mahkemesi üyesi olmasıyla sonuçlandı. Her iki partiden de senatörler, Kavanaugh'nun onay sürecinde yaşananlara öfkeliydi.

Başkan Trump, sonucu memnunlukla karşıladı ve Kasım seçimlerinden önce Cumhuriyetçiler'in ivme kazandığını söyledi.

Demokratlar ise Kavanaugh'nun adaylığına karşı çıkanlara açık bir mesaj gönderdi.

Büyük kentlerde Kavanaugh'ya karşı düzenlenen öfkeli protestolar, Demokrat seçmenlerin canlandığını gösteriyor. Ancak anket verilerine göre cinsel saldırı suçlamalarıyla mücadele eden Kavanaugh'yu destekleyen seçmenler de son derece hareketli.

Onay süreci, cinsel istismarla ilgili ulusal bir diyalog başlattı. Bu diyaloğun seçimlerden sonra da devam etmesi bekleniyor.

Kimilerine göreyse Amerika'nın kurumları, bu fırtınayı atlatacak güçte.

Kavanaugh'nun, siyasi çekişmelere girmemesi gereken Anayasa Mahkemesi'nin muhafazakar kanadını güçlendirmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG