Erişilebilirlik

Amerikan Sinemasında Yaz Sezonu


Amerikan Sinemasında Yaz Sezonu
Amerikan Sinemasında Yaz Sezonu

Amerika’da okulların kapanmaya hazırlandığı şu günlerde çocuklar ve gençlerin ön sırayı aldıkları düşünülürse vizyona çıkmak için sıraya giren filmlerin vampirler, konuşan oyuncaklar, Demir Adam gibi düşsel kahramanlar ve romantik aşk öykülerini konu alması sürpriz sayılmaz.

Genç seyircilerin seyrederken heyecanla dudaklarını ısıracakları filmlerden biri Stephenie Meyer’in yine “Twilight” adlı kitap dizisinden uyarlanan “Eclipse”. Bella ile Edward adlı vampir arasından geçen aşk öyküsünü anlatan filmde vampiri Robert Pattinson, Bella adlı gençkızı Kristen Stewart canlandırıyor. Amerika’nın Kuzey Pasifik bölgesinde gerçek bir kasabada geçen filmde bu kez kılık değiştirerek kurt adam olan yaratıklar da yeralıyor. Bella’nın kalbi bu filmde Edward ile Jacop adlı, Taylor Lautner tarafından canlandırılan kurtadam arasında bocalıyor.

Vampirler ve kurtlardan hoşlanmayan genç seyirciler için, pekala konuşan bir köpek alternatif olabilir. “Marmaduke” adlı filmde sahipleriyle Amerika’nın Orta Batısından California’ya göçeden dev bir Alman çoban köpeğinin serüvenleri anlatılıyor. “Marmaduke” adlı köpek çok sevimli bir hayvan olmasına rağmen cüssesinin büyüklüğü nedeniyle sık sık başı derde giriyor.

1950’lerden kalma hala gazetelerde yayınlanan bir çizgi romandan uyarlanan filmde canlı çekimlerin yanısıra, sık sık bilgisayar effektleri kullanılıyor. Owen Wilson Marmaduke’ı, George Lopez, Carlos adlı kedi arkadaşını seslendiriyor.

Yetişkinler için ünlü televizyon dizisi “Sex and City”nin ikinci sinema uyarlaması var. New York’ta bir köşe yazarını canlandıran ve daha önceki filmde rüyalarının erkeği ile evlenen Sarah Jessica Parker, kimlik bunalımına düşüyor. Yakın arkadaşları Samahtha, Miranda ve Charlotte ile bir haftalığına Abu Dhabi’ye giden kadın yazar burada eski sevgilisine rastlıyor ve kendisini hala unutamadığını anlıyor.

Bir diğer romantik komedi Queen Latifah’ın oynadığı “Just Wright”. Bir fizik tedavi uzmanını canlandıran Latifah, sakatlanan bir basketbol oyuncusunu tedavi ederken kendisine aşık oluyor. Ancak sporcu iyileştikten sonra sakatlandığında kendisini terkeden sevgilisi geri dönüyor ve yeniden kalbini kazanmaya çalışıyor.

Yaz sezonunda mutlaka serüven filmleri olması şart. Robert Downey Jr. yine “Iron Man” olarak beyaz perdeye dönüyor. Yarattığı zırhlı giysi ile bir süper kahraman olan Tony Spark adlı milyarder mucit, bu kez hükümetle çatışıyor.

Spark, hükümetin icadını ordu ile paylaşması için yaptığı öneriyi reddediyor. Bu arada zırhtaki metal Demir Adam’ı zehirlemeye başlıyor. Demir Adam barış düşmanlarıyla mücadeleye devam ederken bir yandan da kendisini iyileştirecek bir ilaç bulmaya çalışıyor.

Western filmi olmayan bir yaz sezonu düşünmek imkansız. “Jonah Hex” adlı vahşi batıda geçen filmde John Brolin yüzünün yarısı yanmış kanun kaçaklarını bularak para kazanan bir kovboyu oynuyor. Baş düşmanını ise ünlü oyuncu John Malkovich canlandırıyor.

Bu arada çizgi film “Toy Stories”’in 11 yıl aradan sonra üçüncü versiyonunun gösterime girdiğini hatırlatalım. Oyuncukların sahibi artık küçük bir çocuk değil, üniversiteye girmeye hazırlananbir genç. Oyuncak kahramanları yine Tom Hanks ve Tim Allen seslendiriyor. Yeni sesler arasında Jodi Benson ve Michael Keaton var.

Evet, yaz sezonu sinemaseverler tarafından nasıl karşılanıyor? Çoğu, filmleri yeni görmeye başlamış. Bazıları hangi filme öncelik verecekleri konusunda kararsız..Bunlardan biri başkent Washington’a yakın Arlington bölgesinde yaşayan Hasan Gürel adlı bir Türk.

Hasan Gürel, “Iron Man”ı gördüğünü ancak ilki kadar iyi bulmadığını söylüyor. Ancak bunun kendisi için büyük bir sürpriz olmadığını belirten Hasan Gürel yine de iyi vakit geçirdiğini vurguluyor. Hasan Gürel, henüz “Sex and the City”i görmemiş. İlkini gördüğünü, beğendiğini, çok iyi bir film olduğunu söylüyor. İkincisini görmeyi planladığını belirten Hasan Gürel, şimdi evli olduğunu, bunun ikincisini görmesini kolaylaştıracağı görüşünü savunuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG