Erişilebilirlik

Amerikan Kongresi'nde Müslümanlar ve Radikalleşme Görüşülüyor


Amerikan Kongresi'nde Müslümanlar ve Radikalleşme Görüşülüyor
Amerikan Kongresi'nde Müslümanlar ve Radikalleşme Görüşülüyor

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komisyonu bugün Amerikalı Müslümanlar’ın radikalleştiği iddialarını incelemek üzere toplandı.

Komisyon Başkanı Cumhuriyetçi Partili New York Milletvekili Peter King, tepki toplayan oturumların gerekliliğini savundu, eleştirileri reddetti. Oturumlara tepki gösterilmesini “histeri” olarak niteleyen King, “el Kaide’nin Amerika’da Müslüman gençleri etkilemeye çalıştığını” söyledi ve bu ciddi tehdide karşı önlem alınması için oturumlar düzenlenmesinin “mantıklı” olduğunu öne sürdü.

Amerika’da yaşayan Müslümanlar’ın da tepkisini toplayan King, oturumların “radikal olduğu veya Amerika’nın değerleriyle ters düştüğü” iddialarını reddetti.

İç Güvenlik Komisyonu’ndaki oturumda söz alan Amerikan Kongresi’nin ilk Müslüman üyesi Demokrat Partili Minnesota milletvekili Keith Ellison duygusal bir konuşma yaptı ve oturumların Amerikalı Müslümanlar hakkında genelleme yapılmasına yolaçacağını, bu yaklaşımın yanlış ve gereksiz olduğunu belirtti.

Oturumlarda aşırı İslamcı gruplara katılan iki Amerikalı gencin akrabaları ve soruşturmalar sırasında Müslüman gruplardan büyük destek gören Los Angeles Şerifi Leroy Baca da söz aldı.

Amerikan Kongresi daha önce de ülke içinde gelişen terör tehdidini konu alan oturumlar düzenlemişti. 2006 yılından bu yana bu konuda en az 20 oturum düzenlendi. Ancak King’in başkanlığında yapılan oturum sadece Müslümanları konu aldığı için tepki topluyor.

Oturumun başlığı “Amerikan Müslüman Toplumu Arasında Radikalleşme Derecesi ve Toplumun Tepkisi.”

Adalet Bakanı Eric Holder birkaç kez Müslümanlar’ı övmüş ve onlar sayesinde birçok terör planının ortaya çıkarıldığını söylemişti.

Amerika’da çoğu güneybatı Asya ve Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere 7 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin ediliyor.

XS
SM
MD
LG