Erişilebilirlik

'Amerikan Komandoları Pakistan’la İşbirliği Yapmış'


'Amerikan Komandoları Pakistan’la İşbirliği Yapmış'
'Amerikan Komandoları Pakistan’la İşbirliği Yapmış'

Wikileaks’in yayınladığı yeni belgelere göre, Pakistan birliklerinde Amerikan özel harekât kuvvetleri görevlendirilmiş.

Pakistan’da İngilizce yayınlanan Dawn gazetesi, Amerikalıların istihbarat ve anti-terör operasyonlarına destek sağladığını yazdı. Gazetenin Wikileaks’i kaynak gösterdiği haberde, Pakistan ordusunun insansız Amerikan uçaklarının aşiret bölgelerinde devriye gezmesini desteklediği de ileri sürülüyor.

Pakistan ordusu haberi yalanladı Amerika’dan böyle bir talepte bulunmadığını ileri sürdü.

İslamabat hükümeti, Amerika’nın, Pakistan topraklarında, el Kaide ve Taleban militanlarına karşı insansız uçaklarla yaptığı operasyonları resmen kınasa da, Pakistanlı yetkililerin özel görüşmelerde buna karşı çıkmadığı ileri sürülüyor.

Sivil halk ise Pakistan’ın bağımsızlık ve egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Amerika’ya karşı şiddetli öfke duyuyor.

Son günlerde birçok Amerikalı yetkili, Bin Ladin’in öldürülmesinden sonra daha da gerginleşen ikili ilişkileri onarma amacıyla Pakistan’a gitti.

Bu kişiler arasında Senato Dışişleri Komisyonu Başkanı Senatör John Kerry ile Amerika’nın Afganistan-Pakistan özel temsilcisi eski Büyükelçi Marc Grossman ve CIA Başkan Yardımcısı Michael Morell de bulunuyordu.

XS
SM
MD
LG