Erişilebilirlik

Amerikan Kadın Futbol Takımı İddialı


Amerikan Kadın Futbol Takımı son iki Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanmıştı. Londra’ya büyük umutlarla giden takım, olimpiyatlar öncesi New Jersey eyaletinin Princeton kentinde kamp yaptı. Amerika’nın Sesi kameraları da oradaydı.

Amerikan Kadın Futbol Takımı, geçen yıl Almanya’da yapılan Dünya Kupası’nda yenilmesine rağmen dünya sıralamasında birinci sırada. Takım, Atina ve Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya almıştı.

Teknik direktör Pia Sundhage, takımın kazanma baskısı altında olmayı sevdiğini söylüyor:



”Herkesin kazanmamızı beklemesi ya da üçüncü kez Olimpiyat altını alabileceğimizi düşünmesi çok güzel.”

Takımdaki 18 oyuncunun 11‘inin Olimpiyat deneyimi var. Pia Sundhage açıklıyor:

”Eskiye göre çok daha iyi bir takımız. Hazırlıklardan çok memnunum. Farklı becerileri barındırıyoruz. Hızlı oyuncular da var, teknik üstünlüğü olanlar da. Deneyimli oyuncular da var gençler de. Olimpiyatlarda tüm özelliklerimizi biraraya getireceğiz.”

27 yaşındaki ortasaha oyuncusu Heather O’Reilly üçüncü kez Olimpiyatlarda. O’Reilly şunları söylüyor:

”2004 ve 2008’de altın madalya kazandım. Biz Amerikalılar kazanmayı severiz. Başka türlü olsun da istemeyiz. Baskı altında olmanın ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz. Bizden başka birşey beklenmesini de istemeyiz açıkçası. Buraya Amerikan halkını istediği şekilde temsil etmek için geldik.”



21 yaşındaki Alex Morgan ilk kez olimpiyatlara katılacak. Geçen yılki Dünya Kupası’nda performansıyla göz dolduran Morgan, forvet oyuncusu. Morgan şöyle konuşuyor:

”Yüzlerce sporcunun arasında olmak beni çok heyecanlandırıyor. Hepsi de bu noktaya gelebilmek için yıllarca çalışmış kişiler. Birbirimizin neler yaşadığını, bu düzeye gelmek için yaptığı fedakarlıkları biliyoruz. Bu duygular insanı çok heyecanlandırıyor.”
İsveçli teknik direktör Pia Sundhage, kadınlar futbolunda rekabetin arttığı görüşünde:

”Olimpiyatlara katılan takımlar arasında altın madalya alabilecek sadece birkaç ekip var. Kadınlar futbolu, Dünya Kupası’nın ilk kez düzenlendiği 1991’e göre çok değişti. Çok sayıda güçlü takım ve oyun stili var. Bu da çok güzel.”

Amerikalı futbolseverler Amerikan takımının Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.
XS
SM
MD
LG