Erişilebilirlik

Amerikan İstihbaratında Özel Sektör Kaygısı


Amerika Savunma Bakanı ve CIA Başkanı istihbaratta özel sektöre bağımlı kalınmasından memnun olmadıklarını açıkladı

Bakan Robert Gates ve Leon Panetta, Washington Post gazetesine verdikleri demeçte, özel sektöre devredilen istihbarat görevlerini CIA’ın üstlenmesi gerektiğini savunuyor.

Gates ve Panetta, ulusal güvenlikle ilgili çalışmaların, esas amacı para kazanmak olan özel şirketlere ihale edilmesini çıkar çatışması olarak niteliyor.

Washington Post gazetesinde dün yayınlanan bir haberde, en üst düzey güvenlik belgesine sahip 854 bin istihbarat görevlisinden en az 285 bininin devlet memuru olmadığı belirtiliyordu.

Gazetenin araştırmasına göre, şu anda Amerikan istihbaratında, bin 271’i resmi, 2 bini özel sektörde olmak üzere yaklaşık 3 bin 300 kuruluş faaliyet gösteriyor.

Gazeteye göre çoğu birbirinden habersiz binlerce istihbarat örgütünün varlığı hem hantal bir yapı oluşturuyor hem de zaman ve işgücü kaybına yol açıyor.

Savunma Bakanı Gates, resmi kurumlara kıyasla özel sektör istihbaratının yüzde 25 daha pahalıya mal olduğunu ve toplam sayıyı 2001 terör saldırılarından önceki düzeye indirmek istediğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG