Erişilebilirlik

Amerikan Hükümetinden Yeni İnternet Stratejisi


Dışişleri Bakanı Hillaryı Clinton Amerika'nın yeni internet stratejisini tanıtırken
Dışişleri Bakanı Hillaryı Clinton Amerika'nın yeni internet stratejisini tanıtırken

Amerikan hükümeti interneti daha açık, güvenli ve güvenilir hale getirmek amacıyla yeni bir strateji hazırladı.

Dün açıklanan “Uluslararası Siber Uzay Stratejisi” adlı girişime önsöz yazan Başkan Barack Obama, siber güvenliğin devletler ve toplumlar tarafından gönüllü üstlenilmesi gereken bir yükümlülük olduğunu, bu şekilde yeniliklerin artacağını, piyasaların yönlendirilebileceğini ve yaşam kalitesinin yükseleceğini belirtti. Obama, Amerika’nın ilk kez internet güvenliği konusunda böyle bir yaklaşım benimsediğini, uluslararası ortaklarla birlikte sorumluluk aldığını kaydetti.

Yeni siber uzay stratejisi, internet kapasitesinin arttırılması, İnternet yönetiminin geliştirilmesi, siber ağların saldırılardan korunması için askeri işbirliğinin teşvik edilmesi gibi öncelikler içeriyor. Yeni strateji ayrıca internette temel özgürlüklerin ve özel hayatın korunması çağrısında da bulunuyor.

Amerika’nın yeni internet stratejisi, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve üst düzey hükümet üyeleri tarafından açıklandı. Clinton, internetin geleceği için ortak bir vizyon çevresinde küresel bir görüşbirliği oluşturulmasının önemini vurguladı. Dışişleri Bakanı Clinton, bu şekilde internetin, halkların sosyal, ekonomik ve siyasi arzularını bastırmaktan çok hizmet etmeye yarayacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG