Erişilebilirlik

Amerikan Halkı Trump’ın Başkanlığını Beğenmiyor Ama Ekonomiden Memnun


Son kamuoyu yoklamaları, Amerikan halkının Başkan Trump’ın ekonomi politikaları konusunda görüş ayrılığı yaşadığını gösteriyor. Genel olarak halk, mali durumdan memnun olsa da, Başkan olarak Trump’ın performansından pek memnun değil.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yayınlanan ankete göre halkın yüzde 57’si Başkan’ın icraatlarını beğenmiyor. Yüzde 36’sıysa Trump’ı Başkan olarak beğeniyor.

27 Eylül tarihinde yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 55’i Trump’ın Başkanlık makamını dolduramadığını düşünürken yüzde 43’ü ise Trump’ın başkanlık için uygun bir isim olduğunu savunuyor.

Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin yüzde 81’iyse Trump’ın performansından memnun, memnun olmayanların oranı da yüzde 12. Lise mezunu olmayan seçmenlerin yüzde 55’i Trump’ın başkanlığını beğenirken yüzde 40’ı beğenmiyor. Diğer sınıflardaki(yaş, eğitim, cinsiyet ve ırk) tüm kişiler, Trump’ın performansından memnun değil.

Trump’ın ekonomi politikaları konusunda da ankete katılanlar hemen hemen yarıya bölünüyor. Yüzde 48 ekonomi uygulamalarından memnun yüzde 46 ise memnun değil.

Ankete katılanların yüzde 73’ü mali durumlarını “iyi” veya “çok iyi” olarak tanımlarken yüzde 27’si ise “iyi değil” ya da “yoksul” olarak tanımlıyor.

Quinnipiac Üniversitesi yöneticilerinden Tim Malloy, “Ankete katılanlar Başkan’ı kişi olarak onaylamıyor ama ekonomide gidişatı onaylıyorlar” tespitini yapıyor. Her ne kadar başkanlık konusundaki kabiliyeti konusunda kaygıları olsa da, onun yönetiminde ekonomide bir yükseliş görüyorlar” diyor.

Başkan Trump’ın ulusal marş sırasında ayağa kalkmayan NFL futbolcusunun kovulması çağrılarıyla ilgili olarak tavrı da ankete katılanlara sorulan sorulardan biriydi. Bu konuda da katılımcıların yüzde 58’i Trump’ı doğru bulmuyor, yüzde 34’ü ise destek veriyor.

Trump hali hazırda çoğu siyahi oyunculardan oluşan ve ulusal marş sırasında ayağa kalkmak yerine ırkçılığı protesto etmek için diz çöken 200 kadar futbolcuyla ağız dalaşı yürütüyor. Bu oyuncular polis ve güvenlik güçlerinin azınlıklara karşı ırkçı davranışlarda bulunduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG