Erişilebilirlik

Amerikan Halkı İran'la Görüşmeleri Destekliyor


Son yapılan bir kamuoyu araştırmasında Ameriikan halkının yüzde 59'unun İran'la nükleer programını kısıtlama konusunda bir anlaşmaya varmak için sürdürülen görüşmeleri desteklediği, yüzde 31'inin ise karşı çıktığı ortaya çıktı

Amerika’da yapılan son bir kamuoyu araştırmasında, her ne kadar Tahran’a nükleer silah programına şüpheyle yaklaşsa da Amerikan halkının çoğunluğunun, Iran’la nükleer programını kısıtlamak için yapılan görüşmeleri desteklediği ortaya çıktı.

Washington Post ve ABC televizyonunun gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Amerikan halkının yüzde 59’unun müzakereleri desteklerken yüzde 31’ karşı çıkıyor .

1003 yetişkin kişiyle yapılan araştırma ayrıca, İran ile yapılan müzakereleri destekleyen yüzde 59’luk çoğunluğun varılacak bir anlaşmanın Tahran’ı gerçekten nükleer silah yapma hedefinden caydıracağından emin olmadıklarını da ortaya koyuyor.

Anket, Amerika’nın yürüttüğü müzakerelerin bütün demografik ve siyasi gruplar arasında desteklendiğinide gösteriyor. Ancak müzakerelere en az desteği Cumhuriyetçi parti yanlılarının verdiği belirlendi.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG