Erişilebilirlik

Amerikan Ekonomisi %2,4 Büyüdü


Amerikan ekonomisi yılın ilk üç ayında %2,4 oranında büyüdü. Geçen ay yapılan tahminlerde %2,5’lik bir büyüme öngörülmüştü.

Son veriler, bu yıl başında Amerikalı çalışanlardan alınan bordro vergilerinde yapılan %2’lik artışa rağmen, harcamaların kısılmadığını da gösteriyor. 2013 yılının ilk üç ayında tüketim harcamalarında %3,4’lük bir artış kaydedildi. Bu, son iki yıldaki en yüksek artış. Amerikan ekonomisinin %70’ini tüketim harcamaları oluşturuyor.

Buna rağmen şirketler envanterlerini güçlendirmek için yavaş davranıyor, federal hükümet ve eyaletler de harcamalarını kısmaya devam ediyor.

Amerikan ekonomisi, 2007 yılında girdiği krizden hala tam olarak çıkabilmiş değil. Bazı uzmanlar da ekonominin ikinci çeyrekte yavaşlayarak sadece %2 oranında büyüyeceğine işaret ediyor. Federal harcamalardaki kesintiler Mart ayında başlatılmıştı.

Amerikan ekonomisindeki bazı veriler de karışık sinyaller veriyor, konut piyasası hızla yükseliyor, borsalardaki değer artışı sürüyor ancak işsizlik hala %7,5 seviyesinde.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG