Erişilebilirlik

Amerikan Basketbol Ligi Tiyatro Sahnesine Taşındı


Magic/Bird adlı oyun ile Amerikan basketbol ligi tiyatro sahnesine taşındı. Bir süre önce Broadway’de sahnelenemeye başlanan eser, ünlü basketbolcu Magic Johnson ile Larry Bird’ü konu alıyor. Her iki basketbolcunun hayatlarını canlandırmak üzere uzun boylu ve genç aktörler rol alıyor.

Magic Johnson ile Larry Bird’in büyük çekişme ile başlayıp gerçek bir dostluğa dönüşen hikayesi Magic/Bird adlı oyunun ana teması.

Her iki oyuncu da kendilerini konu alan oyunu, sahnelenmeden öne okuyup, onaylamış.

Magic Johnson, "Aktörlerle birlikte bir provaya bile katıldım, ortaya koydukları performanstan çok etkilendim," diyor.

Magic ve Bird, basketbol tarihinin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Magic, spor yaşamına Los Angeles Lakers, Bird ise Boston Celtics’de başladı.

Oyun, her iki basketbolcunun okul yıllarından 1992 olimpiyat oyunlarına uzanan yaşam dilimlerini kapsıyor. Bird, sakatlığı yüzünden, Magic Johnson ise HIV nedeniyle sporu bıraktı.

Magic Johnson’ı Kevin Daniels canlandırıyor.

Basketbol hayranı olsun-olmasın, bu iki oyuncu bence herkese ilham veren, yaptığı işin en iyisi olmak isteyenlere örnek olan isimler.

Larry Bird’ü canlandıran Tug Coker ise eski bir basketbol oyuncusu, Boston Celtics taraftarı ve Larry Bird hayranı: "Keşke bende de Larry’nin kararlılığı, azmi ve heyecanı olsaydı. Bu unsurlar olsa belki basketbolda daha iyi olabilirdim."

Oyun her iki basketbolcunun birbiriyle kıyasıya mücadelesini, daha sonra birbirleriyle dost olmalarını anlatıyor.

Sahada rekabet sürerken, özel hayatlarında dostlukları büyüyor. Bugün bile hala çok iyi dostlar.

Oyun yönetmeni Thomas Kail, hayatın sadece şöhret ve başarıdan ibaret olmadığını söylüyor: "Asıl önemli olan, maç bittikten, kariyerinize nokta koyduktan sonra yaşananlar. Çok ünlü olan bu insanların nasıl yeniden mazbut bir hayat döndüklerini anlatmak gerekiyordu."

Oyun provalarına katılanlar, gördüklerinden etkilenmiş.

Jason Hernandez, "Bu iki oyuncunun nasıl birbirlerinden nefret etmeye başladıklarını, arkasından nasıl dost olmayı başardıklarını görmek çok ilginçti. Çok duygu yüklü bir serüven," diyor.



Jonie Watkins ise, "Bu iki oyuncunun dostlukları beni çok etkiledi," şeklinde konuşuyor.

Oyunun en zor kısmı ise, iki metreden uzun ve basketbol oynarken rol yapabilen iki oyuncu bulmak olmuş. Ama sonunda istenen adaylar bulunmuş.



XS
SM
MD
LG