Erişilebilirlik

Amerikan Bankalarına Düzenlenen Siber Saldırılardan İran Sorumlu Tutuluyor


Senato İç Güvenlik Komisyonu başkanı, bu hafta Amerikan bankalarını hedef alan siber saldırılardan İran’ın sorumlu olduğuna inandığını açıkladı.

Bağımsız Senatör Joe Lieberman, Amerika’nın en büyük iki bankası JPMorgan Chase ve Bank of America’nın internet sitelerinde yaşanan kesintilerden İran ve Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Güçleri’ni sorumlu tuttu. Lieberman, saldırganların basit internet korsanı olmadığını belirtti.

Eski başkan yardımcısı adaylarından Lieberman ayrıca bu saldırıların, Amerika ve Avrupa’nın İran’ın mali kurumlarına uyguladı[i ekonomik yaptırımlara misilleme olarak düzenlendiği görüşünde olduğunu açıkladı.

İran’ın nükleer programının askeri amaçlı olduğundan kaygılanan Amerika ve Avrupa Birliği, Tahran hükümetine yaptırımlarını arttırmıştı. İran nükleer programının sivil amaçlı olduğunu savunuyor.

Amerikan Senatosu bugün İran’ın nükleer silah üretmesine karşı olduğunu bildiren bir kararı bire karşı 90 oyla onayladı. Kararın bağlayıcılığı bulunmuyor. Karara hayır oyu veren Cumhuriyetçi Parti Kentucky Senatörü Rand Paul, asıl amacın İran’a karşı askeri güç kullanmaya zemin hazırlamak olduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG