Erişilebilirlik

ABD: IŞİD'e Karşı Kara Birlikleri İstiyor


ABD: IŞİD'e Karşı Kara Birlikleri İstiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

CNN televizyonunun yaptırdığı yeni bir ankete göre, çoğu Amerikalı terörle mücadele konusunda verilen çabayı yeterli bulmuyor, bu nedenle de ankete katılanların %40’ı bu mücadeleden teröristlerin üstün çıktığını düşünüyor.

Paris ve San Bernardino’daki saldırılar sonrasında yapılan ankete göre Amerikalılar’ın üçte ikisi Obama yönetiminin terörle mücadele yöntemlerini yetersiz buluyor. 11 Eylül 2001 saldırıları sonrasında yapılan benzer bir ankette George Bush yönetiminin aynı konudaki politikalarını beğenmeyenlerin oranı %61 civarındaydı.

CNN Televizyonu ve ORC (Opinion Research Corporation) adlı şirket tarafından yapılan ankete göre, Cumhuriyetçiler’in %55’i İslamcı radikallerin üstünlüğü ellerinde tuttuklarına inanıyor. Demokratlar’ın %52’si ise küresel mücadelede herhangi bir tarafın üstünlük kazandığını düşünmüyor.

Ankete katılanların %49’u Irak ve Suriye’de geniş alanları elinde bulunduran IŞİD’le mücadele için kara birlikleri gönderilmesine destek veriyor. San Bernardino saldırısından hemen sonra yapılan bir ankette bu oran %53 düzeyindeydi.

Terörle mücadele ve ulusal güvenlik kaygıları son dönemde 2016 başkanlık yarışının da ana temaları haline geldi, daha önceki anketler ana konunun ekonomi olduğuna işaret ediyordu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG