Erişilebilirlik

Amerikalılar Yasal Esrardan Yana


Amerikalılar’ın neredeyse üçte ikisi, esrarın yasal olmasını destekliyor.

Kamuoyu yoklama şirketi Gallup’un son araştırmasına göre Amerikan halkının yüzde 64’ü esrarın yasallaştırılmasından yana. Şirketin 1969 yılında konuyla ilgili ilk anketinde bu rakam sadece yüzde 12’ydi.

Gallup, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Amerikan halkının esrarla ilgili görüşlerinin son 30 yılda eşcinsel evlilikleriyle ilgili görüşlerindeki değişimle benzer olduğu belirtti. Gallup, “Bu iki konuda, 1990’ların sonundaki destek yüzde 25 civarındayken, bu oran bugün iki konuda da yüzde 64. Son yıllarda Amerikalılar birçok farklı toplumsal konuda daha liberal” yorumunu yaptı.

Federal kanunlara göre esrar hala yasal değil. Ancak başkent Washington ve sekiz eyalet, esrar kullanımını sadece tıbbi değil keyif amaçlı olarak da serbest bıraktı. Bu eyaletler Maine, Massachusetts, Colorado, Nevada, California, Oregon, Washington ve Alaska. Bunun dışında sadece tıbbi kullanıma izin veren eyaletler de mevcut.

Gallup’un araştırmasına göre her beş Amerikalı’dan biri, esrarın yasal olduğu bir eyalette yaşıyor. Araştırmaya göre esrarın yasal hale gelmesine Demokratlar, Cumhuriyetçiler’den daha fazla destek veriyor. Cumhuriyetçiler’in de desteği artmış durumda. Araştırmaya göre yasal esrara destek veren Cumhuriyetçiler’in oranı yüzde 51. Bu oran bir önceki yıla göre 9 puanlık bir artış ortaya koyuyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG