Erişilebilirlik

‘Amerikalılar Türkiye’ye Tatile Gitmekten Korkuyor’


‘Amerikalılar Türkiye’ye Tatile Gitmekten Korkuyor’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:10 0:00

Amerikalı turistlerin son yıllarda büyük bir istekle gitmek istedikleri ülkelerin başında gelen Türkiye, artık korkulan bir destinasyon haline dönüştü.

Amerika’nın en büyük hava yolu şirketlerinden biri olan Delta Havayolları İstanbul’a yaptığı direkt uçuşları güvenlik ve yolcu talebinin azalması nedeniyle tamamen iptal etti. Amerikan yolcu gemilerinin büyük bir bölümü de Türkiye’yi rotasından çıkardı.ABD’den Türkiye’ye yapılan tatil rezervasyonlarının yüzde sekseni iptal oldu.

Turizmciler, Amerikalılar’ın güvenlik endişeleri nedeniyle duydukları kaygı nedeniyle Türkiye’yi tercih etmek istemediklerini söylüyor.

Bugüne kadar Amerikalı turistleri Türkiye’ye gitmeye ikna edebildiklerini belirten Verda Kesedar, artık bunu yapamadıklarını söylüyor.

Turizmci Selim Kesedar, Türkiye’de terör olayları artarsayakında İstanbul’a yapılan aktarmalı uçuşların da iptal edilebileceğine, ayrıca Türk Havayolları’nın yolculuk için tercih edilmeyebileceğine dikkat çekiyor.

Turizmciler Türkiye’de tarihlerinin en kötü sezonunu yaşarken yıllardır her yaz Türkiye’ye giden Amerika’da yaşayan Türkler de bu yıl tatil planlarını büyük ölçüde iptal etti.

Verda Kesedar, Amerika’da yaşayan Türkler’in terör korkusu yüzünden ailelerinin de uyarılarıyla tatil için Türkiye’ye gitmekten vazgeçtiklerini doğruluyor.

Turizmciler, Türk Havayolları’nın ABD’den Türkiye’ye yapılan uçuşlarda yaptığı promosyonlara Türkler’in fazla ilgi göstermediğini de söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG