Erişilebilirlik

‘Amerikalılar Trump’a Güvenmiyor’


Başkanlık görevinin altıncı ayına giren Donald Trump’a olan kamuoyu desteği düşmeye devam ediyor. Son kamuoyu yoklamalarına göre Trump’a destek yüzde 38’e kadar inerken Beyaz Saray’a olan güvenin de büyük oranda düştüğü gözleniyor.

CNN televizyonunun 3-6 Ağustos tarihleri arasında telefonda yaptığı ankete katılan 1018 yetişkinin yanıtları, Trump’ın bugüne kadar ilk 200 gününde bu kadar düşük kamuoyu desteği alan ilk başkan olduğu sonucunu ortaya koydu. Üstelik ankete katılanların sadece ABD Başkanı’na değil ekibine olan güveninin de azaldığı görülüyor. Zira Ankete katılan her 4 Amerikalı’dan 3’ü Beyaz Saray’dan duyduklarının doğruluğuna güvenmediklerini söyledi. Hatta Cumhuriyetçiler’in yarısı da Beyaz Saray’dan duyduklarının doğruluğuna inanmadıklarını belirtti.

Trump’ın görevini yerine getirme şeklini onayların oranı yüzde 24’te kalırken, bu konuda olumsuz düşünenlerin oranı yüzde 47 oldu. Trump’ın en sıkı destekçileri bile Şubat ayında yüzde 73 oranında başkanı desteklerken, bugün bu oran yüzde 59.

Başkanlık kapasitesi de desteklenmiyor

Amerikalıların yüzde 62’si Trump’ın göreve geldiğinden bu yana attığı adımlar ve yaptığı açıklamaların, başkanlık kapasitesine dair inançlarını zedelediğini söyledi.

Ankette, Amerikalılar’ın büyük çoğunluğunun Trump’ın seçim kampanyası vaatleriyle ilgili politikalarını onaylamadığı sonucu çıkıyor. Seçmenlerin yüzde 62’si sağlık politikalarını, yüzde 61’i dış politika, yüzde 55’i göçmenlik, yüzde 55’i de orta sınıfa yardımlar konusundaki politikalarını onaylamıyor.

ABD Başkanı’nın karnesinde ulusal güvenlik konusunda da başa baş sonuçlar var. Amerikalılar’ın yüzde 48 Trump’ın ulusal güvenlik politikalarını onaylarken, yüzde 47’si onaylamadığını belirtti.

“Twitter’ı kullanmayı bırakmalı”

Donald Trump’ın sosyal medyayı sıklıkla kullanması da Amerikalılar tarafından hoş karşılanmıyor. Her 10 Amerikalı’dan 7’si Trump’ın Twitter’ı çok fazla kullandığını düşünürken sosyal medyada yazdıklarının yanlış anlaşılabileceği fikrinde. Üstelik Cumhuriyetçiler’in yüzde 49’u başkanın sosyal medya paylaşımlarıyla doğru mesaj göndermediğini ve bu yöntemin iletişim için riskli olduğu görüşünde.

Öte yandan uzmanlar sosyal medya kullanımının başarısına katkıda bulunduğunu savunan başkan Donald Trump’ın bu alışkanlığını bırakacağını düşünmüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG