Erişilebilirlik

Amerikalılar Terörden Kaygılı


Amerikalılar Terörden Kaygılı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Amerika’nın güneyindeki Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga kenti sakinleri, geçen hafta meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden dört asker ve bir denizcinin ardından yas tutuyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Sharon Behn’e göre, bu tip saldırılar, halk arasında güvenlik bunalımına yol açıyor.

Michael Dexter ölenler için yapacak hiçbir şey olmadığını söylüyor: “Çok tuhaf olsa da içinde yaşadığımız dünyada birçok kurşun deliği olduğunu kabul ediyoruz.”

Kuveyt uyruklu Amerikan vatandaşı Muhammet Yusuf Abdülaziz’in, neden askerlere saldırı düzenlediğini kimse bilmiyor.

Jerry Lawhorn saldırılara isyan ediyor: “Ortada bir savaş var ve içinde bulunduğumuz durum daha da kötüleşecek. Ama sonunda bu savaşı Amerika kazanacak.”

Emekli subay Diondra Pointer olayın şokunu hala atlatamamış: “Güvende olduğunuzu düşünüyorsunuz. Ama bu savaş bizim yaşadığımız yerlere de ulaştı ve hiçbirimiz güvende değiliz.”

Chattanooga Emniyet Müdürü Fred Flecther’a göre, korku normal.

Fletcher, “Bu olaydan sonra bu bölgede yaşayan birçok kişi, korkmaya başladı. Polis teşkilatı olarak, inancı ve şartları ne olursa olsun burada yaşayan herkesin güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyor.

Keith Sanford, olayı,Güney Carolina’da dokuz kişinin öldüğü saldırıya benzetiyor: “Charleston ve Chattagoona’da yaşananlar çok benzer. Biri sonradan Amerikan vatandaşı olmuş, diğeri Amerika doğumlu. Bana göre ikisi de terörist.”

Ölenler için düzenlenen çok dinli ayine yüzlerce Amerikalı katıldı. Massam Issa onlardan biri.

Issa, “Bu hain saldırı hepimizi çok üzdü. Bunu ve dünyada buna benzer diğer şiddet olaylarını lanetliyoruz” diyor.

Saldırıda ölenlerin ardından yas tutanlar, yaşanan trajedinin nedenini anlamakta zorlanıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG