Erişilebilirlik

Amerikalılar Şükran Günü’nü Kutluyor


Başkan Barack Obama, Şükran Günü konuşmasında, bu günün insanlara Amerika’nın kendileri ve aileleri için daha iyi gelecek arayan insanlara kucak açtığı tarihi mirasa işaret ettiğini söyledi

Amerikalılar bugün Şükran Günü tatilinde. Amerikalılar ulusal bayram olarak kutladıkları Şükran Günü’nde çoğunlukla ülkenin farklı bölgelerine seyahat ederek aileleriyle zengin akşam yemeklerinde biraraya gelmeyi tercih ediyor.

Başkan Barack Obama, Şükran Günü konuşmasında, bu günün insanlara Amerika’nın kendileri ve aileleri için daha iyi gelecek arayan insanlara kucak açtığı tarihi mirasa işaret ettiğini söyledi.

Şükran Günü’nde Amerikalılar’ın akşam yemeklerinde hindi yemesi önemli bir gelenek. Ancak Obama dün, Beyaz Saray’da yine geleneksel hale gelen bir törenle bir Şükran Günü hindisini affetti. “Dürüst” ve “Abe” adı verilen hindiler, Beyaz Saray’ın mutfağından kurtarıldıktan sonra yaşamlarının geri kalanını kendileri için ayrılan özel bir çiftlikte geçirecek.

Obama ayrıca bu tatil döneminde seyahate çıkacak Amerikalılar’a da güvence vererek, belli bir terör tehdidi bulunmadığını, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve insanların rahatlıkla seyahat edebileceklerini söyledi.

Şükran Günü, Amerika’da Kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanıyor. Şükran günün izleyen bir aylık dönemdeyse, Amerikalılar Noel için alışveriş dönemine giriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG