Erişilebilirlik

Amerikalılar Modayı Seyyar Modaevlerinden Takip Ediyor


Amerikalılar Modayı Seyyar Modaevlerinden Takip Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Amerika’da birçok kentte önce seyyar restoranlar moda oldu. Tüketiciler, ayaküstü kurulan bu restoran fikrini çok sevdi. Şimdiyse konfeksiyon ve aksesuar satan seyyar mağazalar başta Los Angeles olmak üzere birçok kentte rağbet görüyor.

Los Angeles’ta güneş battıktan sonra insanlar yemek ve kıyafet ve aksesuar satın alabilecekleri bu kamyonet karnavalına koşuyor. Halk, seyyar restoranlara alışık. Seyyar modaevi ise yeni bir kavram.

Janelle Shepard, ”İçeri girdiğinizde sanki bir gardroba girmiş gibisiniz. Herşeyi gözden geçirebilirsiniz,” diyor.

J.D.Luxe moda kamyonetini yaratan Jordana Fortaleza, ”Çok sayıda el yapımı takı, kıyafet ve çanta satıyoruz,” diyor.

Zhang Si Jing, ”Satılan herşeyin kendine özgü bir kişiliği var,” diyor.

Fortaleza, kamyonet satın almanın, bir mağaza kiralamaktan çok daha ucuza malolduğunu söylüyor: ”Ayrıca müşterinizin ayağına gidiyorsunuz.”

Ancak zorluklar da var.

Fortaleza, ”En büyük zorluk hava şartları. Hava soğuk olduğu zaman kimse uğramıyor,” diyor.

Konfeksiyon ürünleri satan kamyonetlerin sürekli bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Kamyonetlerin bozulması, tamirat tamamlanana kadar iş yapamamak demek.

Stacey Steffe’nin “Le Fashion” kamyonetinin başına gelen de bu. Steffe, şimdilik büroda çalışıyor: ”Yılda en az bir kez tamirciye gidiyoruz. Bu gibi aksaklıklar olabilir. Bizim kamyonetimiz biraz eski.”

Steffe, 38 yaşındaki kamyonetinin Los Angeles sokaklarındaki ilk seyyar modaevi olduğunu söylüyor. İş ortağı Jenanine Romo’yla birlikte ülke çapında 50 üye kamyoneti bulunan Batı Yakası Seyyar Perakende Birliği’ni kuran Steffe, sektörün büyümesini ekonomideki yavaşlamaya bağlıyor: ”Birçok iş sahibi masraflarını karşılayabilmek için mağaza kiralamaktan vazgeçip kamyonete yönelmeye başladı.”

Seyyar mağazalar İnternet’teki rakiplerine de meydan okuyor. California Moda Birliği Başkanı Ilse Metchek artık müşterilerinin bir kısmının İnternet’e yöneldiğini söylüyor. Seyyar mağazalarsa ara bir formül olabilir: ”Seyyar mağazalar parayı hiç düşünmeden alışveriş yapan müşteriyi çekiyor. Para harcamak isteyen çok insan var.”

Steffe, ”Bu durum sadece seyyar modaevleri için geçerli değil. Her türlü mağazayı kamyonetlerde de kurabilirsiniz,” diyor.

Seyyar perakendeciler belediyelerin de dikkatini çekti. Örneğin San Francisco Belediyesi hızla büyüyen bu sektörü kontrol için yeni yasalar çıkarmaya hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG