Erişilebilirlik

Amerikalılar İnternette Flörtü Sevdi


Yeni yapılan bir anket Amerikalılar'ın yüzde 15’inin internette flört ettiğini belirledi.

Pew araştırma merkezinin vardığı sonuç, 2013’te yapılan benzer bir araştırmadan yüzde 4’lük bir artış anlamına geliyor.

Çalışma 18 ile 24 yaş arasındaki Amerikalılar’ın yüzde 27’sinin internette flört sitelerini kullandığını ortaya koydu. Bu rakam 2013’te yüzde 10’du. 55 ile 64 yaş arasındaki Amerikalılar'ın yüzde 12’si de bir şekilde internette flörtün içinde.

Ama araştırmaya göre daha genç ve yaşlı kalabalıklar farklı aygıtları tercih ediyor. Gençler Tinder’i yaşlılar Match ya da eHarmony gibi siteleri kullanıyor.

Pew araştırmacısı Aaron Smith’e göre 5 yıl önce bu insanların birçoğu internette flörtü tuhaf ve umutsuz olarak görüyordu ama şimdi birçok insan internette birilerinin birileriyle tanıştığını biliyor.

Araştırmaya göre internette flört edenlerin önemli bir bölümü bazılarının olası tehlikelerle karşı karşıya kalmasına rağmen olumlu bir tecrübeye sahip.

İnternette flört etmeye çalışanların yüzde 80’i bunu insanlar ile tanışmak için güzel bir yol olarak nitelerken, yüzde 62’si sanal alemde flörtü daha fazla insanla tanışmanın kapılarını açması açısından iyi bir yol olarak tanımlıyor.

Olumsuz yanına gelince, ankete katılanların yüzde 45’i internette flörtün geleneksel flörtten daha tehlikeli olduğunu düşünüyor. Yüzde 31’i ise internette flört araçlarının insanların düzenli bir hayat kurmasını engelleyebileceğini çünkü bu araçların çeşitli partnerler önerdiğini belirtiyor.

Kadınlar yüzde 53 ile internette flörtün muhtemel tehlikelerini daha fazla düşünüyor. Kadınlara göre bu geleneksel flörtten daha tehlikeli. Erkeklerin ise sadece yüzde 38’i aynı düşüncede.

Araştırmaya katılanların yüzde 41’i internette flört eden birilerini tanıdığını belirtiyor ve yüzde 29’u internette ciddi bir ilişki bulan birilerini tanıyor.

Araştırma Haziran ve Temmuz ayları arasında 2001 Amerikalı arasında yapıldı. Pew araştırmadaki hata oranını yüzde 2,5 olarak belirtiyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG