Erişilebilirlik

Amerikalılar Güvenlik Önlemlerinden Memnun


Amerikalılar Güvenlik Önlemlerinden Memnun
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Tüm dünya Paris’teki terör saldırılarının yarattığı şoku atlatmaya çalışırken saldırıların sorumluluğunu üstlenen IŞİD bunun, terör eylemlerinin sadece başlangıcı olduğu tehdidinde bulundu. Yetkililer, IŞİD’in olası işbirlikçilerini ararken örgütün bir sonraki hedefi olabilecek ülkelerde güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Amerika’da havaalanları, spor salonları, stadyumlar ve konser salonları gibi kamuya açık alanlarda güvenliği arttırma çalışmaları sürüyor.

Los Angeles’taki California Üniversitesi’nin Rose Bowl stadyumunda daha önce hiç olmadığı kadar çok dedektif, polis memuru ve özel eğitimli köpek görev başındaydı. Amerika’nın dört bir yanındaki spor etkinliklerinde alınan güvenlik önlemleri her zamankinden daha sıkıydı. Havaalanları, alışveriş merkezleri, müzeler ve kamuya açık diğer alanlarda çantalar aranıyor, herkes metal dedektörlerinden geçiyor.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti kamuya açık alanların güvenliğini sağlamak için gerekli tüm personelin görev başında olduğunu söyledi. Eric Garcetti’ya göre Paris saldırısının da gösterdiği gibi her tehdidi önceden bilmek mümkün değil.

Minnesota eyaletindeki Amerika’nın en büyük alışveriş merkezinde, Şubat ayında alınan açık terör tehdidi üzerine güvenlik önlemleri sıkılaştırılmıştı.

New York Polis Teşkilatı’ndan Ray Kelly’ye göre alınacak önlemlerin de bir sınırı var: “Yumuşak hedefler, her yerde. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapmaya, kaynaklarımızı en etkili şekilde kullanmaya çalışıyoruz.”

Nashville’deki Bridgestone Arena'da, buz hokeyi seyretmeye gelen Charity Swift, “Kent yönetimine güveniyoruz, güvenliğimizi sağlıyorlar. Hiçbir şey olmaz,”diyerek, Amerikan halkının büyük çoğunluğu gibi, bazı kaygılara rağmen güvenlik güçlerinin emniyeti sağlayacağına inanıyor ve günlük hayatlarına devam edeceklerini söylüyor.

Amerika ve başka birçok ülkede yaşayan halk, sıkılaştırılmış güvenlik önlemlerinin giderek olağanlaşmasına alışmaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG