Erişilebilirlik

Amerikalı ve Libyalı Yetkililer Arasında Doğrudan Görüşme


Kaddafi görevden ayrılmasını öngören tüm barış girişimlerini reddediyor.
Kaddafi görevden ayrılmasını öngören tüm barış girişimlerini reddediyor.

Amerikalı yetkililer, Libya’da Kaddafi hükümetinin temsilcileriyle bir araya geldi. Ancak Washington, görüşmenin tek amacının Muammer Kaddafi’ye görevini bırakması yönünde mesaj vermek olduğunu bildirdi.

Bir Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “tek seferlik” diye nitelediği görüşmede bir pazarlık yapılmadığını ve yalnızca mesaj vermenin amaçlandığını açıkladı. Yetkililer, Libya’da ilerleme sağlamanın tek yolunun Kaddafi’nin istifasından geçtiğini de vurguladı.

Yetkili, Cumartesi günkü görüşmeye Ortadoğu politikalarından sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın katıldığını söyledi. Tunus’taki görüşmeye Kaddafi hükümetini temsilen dört kişi katıldı.

Amerikalı yetkili ayrıca görüşme için Kaddafi hükümetinden defalarca talep geldiğini belirtmekle birlikte, bu girişimin bozulan ikili ilişkileri onarmaya yetmeyeceğini kaydetti.

Libya hükümet temsilcisi Musa İbrahim, görüşmeyi “diyalogun ilk adımı” diye niteledi. İbrahim, hükümetinin geçmişte takılmak istemediğini ve görüşmelerin sürdürülmesini arzuladığını bildirdi.

Kaddafi görevden ayrılmasını öngören tüm barış girişimlerini reddediyor.

Libya’da isyancıların temsil ettiği Ulusal Geçiş Konseyi’ni resmen tanıyan ülkeler arasına Amerika da katıldı.

XS
SM
MD
LG