Erişilebilirlik

Amerikalı Tıp Öğrencileri Evsizlere Bakıyor


Amerikalı Tıp Öğrencileri Evsizlere Bakıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
Linki indirmek için

California’da tıp öğrencileri Los Angeles sokaklarında hem evsizlere yardım eli uzatıyor, hem de tıpta deneyim kazanıyor. Mesleki bilgi edinen gençler bir yandan da sağlık sistemindeki boşlukları dolduruyor

Hollywood sokaklarında yoksul ve evsizlere haftada bir hizmet veren klinikte ilk iş, sınıflandırma yapmak. Klinik, California Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından işletiliyor. Öğrenciler başka semtlerde benzer kliniklerde de çalışıyor.

İhtiyacı olanlara ilaç, temiz çorap ve okuma gözlüğü dağıtılıyor.

Bir başka hayır kurumu, hastalara yemek servisi yapıyor. Sosyal hizmet ve hukuk öğrencileri de evsizlere yardıma geliyor, hükümet ya da özel kuruluşlardan yardım almaları için başvuru yapıyor.

Physician Walter Coppenrath helped start this mobile clinic 12 years ago when he was a medical student. He says this care is crucial for this population.
12 yıl önce, tıp öğrencisiyken kliniği kuran Doktor Walter Coppenrath’a göre, bu hizmet son derece önemli.

”Ayağınızdaki küçük enfeksiyonlar sadece çorap değiştirerek iyileştirilebilir belki ama banyo yapma ya da çoraplarınızı değiştirme imkanınız yoksa enfeksiyon yüzünden bacağınızı kaybedebilirsiniz.”

Charles Brownridge, her hafta kliniğe sadece sağlık hizmeti değil arkadaş edinmek için de geliyor.

”Buradaki ortamı seviyorum. Yemek de veriyorlar, hizmet çok iyi. Öğrenciler deneyim kazanıyor, eğitimlerini tamamlıyor. Gençlerle birlikte olmak çok güzel.”

Tıp öğrencisi Steffanie Becerra, sağlık sigortası olmayanlara yardım ettiklerini söylüyor.

”Bu hastalar için ilaçlarını alabilecekleri, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı tedavisi görebilecekleri tek başvuru kaynağıyız. İlaçlarını başka yerlerden temin edecek paraları yok.”

Doktor olmak isteyen Kevin Norris’e göre, klinik hem hastalara hem de öğrencilere yarar sağlıyor.

”Hastalarımıza saygıyla yaklaşıyoruz. Los Angeles’taki evsizlerin çoğu aşağılanıyor, hor görülüyor ve bir köşede unutuluyor.”

Norris en azından haftada bir gün bu insanlara hakettikleri ilginin gösterildiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG