Erişilebilirlik

Amerikalı Müslüman Rapçı YouTube'da


Amerikalı Müslüman Rapçı YouTube'da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Mo Sabri, genç kızları kötü çevrelerden ve kişilerden uzak durmaya çağıran rap parçalarıyla YouTube'de izlenme rekorları kırıyor

Mo Sabri genelde uhrevi mesajlar içermeyen bir türde müzik yapıyor: “Bugünlerde radyoda kızların kötü şeyler yapmasını öğütleyen çok şarkı var.”

Mo Sabri özellikle Müslüman kızlar arasında popüler.

Sabri’nin şarkılarından birini Youtube’da bir milyondan fazla kişi dinlemiş.

Sabri “İsa’ya inanıyorum” şarkısını, Müslümanlar’ın da Hz. İsa’yı peygamber olarak tanıdığını anlatmak için yazmış.

Sabri, “Ben Müslümanların yaşamadığı bir yerde büyüdüm ve onların da benden çok farklı olmadığını gördüm. Bu yüzden de komşularıma Müslümanlar’ın ve Hristiyanlar’ın aynı değerleri paylaştığını anlatmak istedim” diyor.

Sabri’nin bu şarkısı beğeni toplarken başka bir gelişme de ses getirdi. Fox News sunucusu Lauren Green, Hz. İsa ile ilgili bir kitap yazan Müslüman bir yazarın, Müslüman olduğu için tarafsız olamayacağını iddia eti.

Sabri Müslümanlar’ın Hz. İsa’nın tanrının oğlu olduğu inancına karşı çıkmalarına rağmen onu bir peygamber olarak kabul ettiklerine dikkati çekiyor: “Müslümanlar’la ilgili çok yanlış bilgi var. Bir Müslüman’ın Hz. İsa’dan bahsedememesi ya da Hz. İsa’yı sevememesi yanlış bir fikir ve ben bu fikri kafalardan silmek istiyorum.”

Sabri ilhamını Hasidik Yahudi olan ve reggae yaparak ün kazanan Matiyashu’dan aldığını söylüyor: “Onu hep beğendim ve o müzik konusunda baskılara karşı koydu. Farklıydı ve ruhani konularda neşeli şarkılar yazıyordu.”

Sabri aslında Hıristiyan rock yapan müzisyenlerin yıllardır yaptıklarını yapıyor ve İslam’ın şarkılarla anlatılabileceğine inanıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG