Erişilebilirlik

Amerikalı Misyonerler Haiti’de Kaçırıldı


Aralarında çocukların da olduğu çoğu Amerikalı misyoner grubu ve aile üyeleri; toplam 17 kişi silahlı bir çete tarafından başkent Port-au-Prince yakınlarında kaçırıldı.

Hristiyan Yardım Misyonerleri (Christian Aid Ministries) adlı grup 16'sı Amerikalı biri Kanadalı misyonerlerin yetimhane ziyaretinin ardından kaçırıldıklarını doğruladı. Kaçırılanların yedisinin kadın, beşinin erkek ve beşinin çocuk olduğu kaydedildi.

Olay, gelişmelerle ilgili bilgisi olan bir orgnizasyonun çeşitli dini misyoner gruplarına gönderdiği ses kaydıyla gün yüzüne çıktı.

Olayla ilgili fazla ayrıntı verilmezken Amerikalı yetkililer gelişmelerden haberdar olduklarını kaydetti. Misyoner grubu tarafından yapılan açıklamada da yetkililerin grubu kurtarmanın yollarını aradığı belirtildi.

Bir sözcü, Amerikan vatandaşlarının ülke dışındaki güvenliklerinin Dişişleri Bakanlığı’nın en büyük önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

Haiti, dünya genelinde en fazla kaçırma olayına sahne olan ülkelerden biri.

Silahlı gruplar bu kaçırmalardan yüksek miktarda para kazanabiliyor.

Haiti'de, Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’nin 7 Temmuz’da özel konutunda öldürülmesi ve ardından 2 bin 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği 7,2 büyüklüğündeki deprem kaçırma olaylarının yeniden artmasına neden oldu.

Silahlı gruplar yülzerce dolarla 1 milyon dolardan fazla fidye isteyebiliyorlar.

Geçen ay başkentte bir papaz yardımcısı bir kilise önünde öldürülmüş, eşi de kaçırılmıştı.

Yetkililere göre 2021’in ilk 8 ayında Haiti'de en az 328 kişi kaçırıldı. Bu rakam geçen yıl 234 olmuştu.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG