Erişilebilirlik

Amerikalı Gazeteci Anthony Şadit Suriye’de Öldü


Şadit Suriye'de halkla sohbet ederken
Şadit Suriye'de halkla sohbet ederken

Türkiye sınırı yakınlarında astım krizinden ölen New York Times muhabirinin cenazesi foto muhabiri meslektaşı tarafından Türkiye’ye götürüldü

Türkiye sınırı yakınlarında astım krizinden ölen New York Times muhabirinin cenazesi foto muhabiri meslektaşı tarafından Türkiye’ye götürüldü.

Aynı gazetede çalışan foto muhabiri Tyler Hicks’e göre, Suriye'de bulunan 43 yaşındaki Şadit, kaçakçıların yardımıyla at sırtında Türkiye'ye dönerken astım krizi geçirdi.

Suriye’deki olayları izlemek için geçen hafta gizlice bu ülkeye giren Anthony Şadit Lübnan asıllı. Ana dili Arapça olan ve Ortadoğu uzmanı alarak bilinen muhabir, 2004 ve 2010 yıllarında Irak’tan geçtiği savaş haberleriyle Pulitzer ödülüne layık görülmüştü.

Son 20 yıldır New York Times, Washington Post, Boston Globe ve Associated Press haber ajansı gibi Amerika’nın en önemli basın yayın organlarında çalışan Anthony Şadit, geçen yıl Libya'da kaçırılmış ve Türkiye'nin çabalarıyla kurtarılmıştı.

Son haberlere göre Reyhanlı’da nefes darlığı sonucu ölüm raporu verilen Şadit’in naşı, genel otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'a nakledildi. New York Times'ın Genel Yayın Müdürü Jill Abramson'un da olayla ilgili olarak Adana'ya gittiği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG