Erişilebilirlik

Amerikalı Askeri Yetkililer Pakistan Konusunda Kaygılı


Arşiv
Arşiv

Amerikalı askeri yetkililer Pakistan’daki gelişmelerden ciddi kaygı duyduklarını bildirdi.

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nda yaptığı değerlendirmede, Pakistan konusunda “çok kaygı duyduğunu” söyledi.

Aynı komisyona açıklamada bulunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen da Pakistan’ın, hem ekonomik hem siyasi açıdan olduğundan daha kötü göründüğünü söyledi.

Mullen, Pakistan’da faaliyet gösteren terör örgütlerinin işbirliğini arttırdığını da vurguladı.

Gates ve Mullen, Pakistan ordusunun isyancılarla mücadelede işbirliğini övdü ve Amerikan yönetiminin bu işin ucunu bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Mullen, açıklamasında Pakistan’daki yaygın Amerikan aleyhtarlığına da dikkati çekti. Mullen, geçen yıl Pakistan’daki sel felaketinin ardından Amerika’nın yaptığı yardımın yarattığı iyi niyet havasının, Amerikalı bir diplomatın tutuklanmasının yarattığı gerginlik nedeniyle bozulduğunu kaydetti. İslamabad’daki Amerikan Büyükelçiliği’nde çalışan Raymond Davis Lahor kentinde iki Pakistanlı’yı öldürmekle suçlanıyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Davis’in diplomatik dokunulmazlığı bulunduğunu, derhal serbest bırakılması gerektiğini savunuyor. Ancak Pakistan hükümeti kararın mahkemeye ait olduğunu belirtiyor.

XS
SM
MD
LG