Erişilebilirlik

Amerika’dan Venezuela’ya Yeni Yaptırımlar


Trump yönetimi, Venezuelalı sekiz yetkiliye daha yaptırım uygulama kararı aldı. ABD’nin hamlesi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yetkilerini genişleten yeni kurucu meclis seçimlerine misilleme niteliği taşıyor.

ABD Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı yaptırımlar, sekiz kişinin ABD’deki malvarlıklarını donduruyor. Bu isimler arasında, hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Hugo Chavez’in kardeşi de var. Yaptırımlar ayrıca bu isimlerin ABD’ye seyahatini ve Amerikan vatandaşlarıyla iş yapmalarını yasaklıyor.

Maliye Bakanı Steve Mnuchin, Venezuela’daki “gayrimeşru” yapılanmanın, Maduro’nun ülkeyi idaresini sıkılaştırmaya hizmet ettiğini söyledi.

Mnuchin, “Bu rejimin Venezuela halkının iradesini hiçe sayması kabul edilemez ve ABD, ülkede barışçıl ve müreffeh bir demokrasi kurulana kadar bu tiranlığa karşı halkın yanında yer alacaktır” dedi.

Son yaptırımlar, önce 26 Temmuz’da 13 Venezuelalı’ya geçen hafta da Maduro’ya karşı açıklanan yaptırımların üçüncü halkası oldu.

Öte yandan başkent Caracas’ın firardaki belediye başkanlarından Ramon Muchacho, halkı Maduro hükümetine direnmeye çağırdı. Muchacho, anayasa Mahkemesi tarafından, bölgesinde hükümet karşıtı gösterilere izin verdiği ve barikatların kaldırılması ermine uymadığı için 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ramon Muchacho, son 15 günde aynı suçlamayla ceza alan dördüncü belediye başkanı oldu. Bir belediye başkanı da bu hafta hakim karşısına çıkacak.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG