Erişilebilirlik

ABD’den Türkiye’deki Terör Saldırılarına Kınama


Beyaz Saray, Türkiye’deki son terör saldırılarını şiddetle kınadı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu’na, geçen Perşembe günü de İstanbul’daki bir karakola bombalı motosikletle düzenlenen terör saldırılarını en güçlü biçimde kınadıklarını belirtti.

Price açıklamasında şunları kaydetti:

“ABD, bugün Türkiye’nin güneydoğusundaki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen ve aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan ölümcül terör saldırısını en güçlü biçimde kınar. İstanbul’da geçen Perşembe günü bir polis karakolunun yakınında düzenlenen ve PKK’nın kentsel terör birimi ‘Kürdistan Özgürlük Şahinleri’ tarafından üstlenilen anlamsız motosikletli bombalı saldırıyı da kınıyoruz.”

Bu saldırının Türkiye genelinde güvenlik personeli ve sivillerin can kaybına neden olan PKK’nın artan şiddetine dair “derinden rahatsız edici gidişatın” son örneği olduğuna işaret edilen açıklamada, “Düşünce ve dualarımız hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleriyle. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye’ye desteğimizdeki kararlılığımızı devam ettiriyor ve terörün her şekline karşı birlikte çalışmayı sürdürme taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG