Erişilebilirlik

Amerika’dan Jamaikalı İmam Abdullah El-Faysal’a Yaptırım


Amerika Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi Jamaikalı imam Abdullah İbrahim El-Faysal’ın finansal varlığına el koydu, kendisiyle her tür para alışverişine yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Amerika Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, Jamaikalı imam Abdullah İbrahim El-Faysal’ın finansal varlığını ve kendisiyle her tür para alışverişine engel getirdi. Amerika ayrıca El-Faysal’ın tüm mal varlığına da el koyuyor. Kararın gerekçesi olarak da El-Faysal’ın IŞİD’e eleman temin etme faaliyetleri içinde olması gösterildi.

Maliye Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi Başkanı John E. Smith, “Faysal IŞİD’e masum sivillere saldıran terörist sağlama konusunda faaliyet gösteriyordu. Aldığımız karar onun bu faaliyetlerine engel olmamızı sağlayacak ve ona destek vermek isteyen Amerikalılar’ı da durdurmaya yarayacak” diye konuştu. 25 Ağustos 2017 tarihinde New York bölge mahkemesi de IŞİD’e destek olduğu suçlamasıyla El Faysal hakkında bir dava açmıştı. Buarada Jamaika Faysal’ı sınırdışı etmek için işlemlere başladı.

Faysal’ın IŞİD’in kontrolundaki bölgelere gitmek isteyen kişilere yardım ettiği, bu kişilerle IŞİD arasında bağlantıları sağladığı belirtiliyor. Faysal’ın ayrıca IŞİD’e katılmak isteyenler için referans sağladığına dikkat çekiliyor. İddianamede Faysal’ın bu bağlantıları kurmak amacıyla online uygulamalar ve sosyal ağları da kullandığı hatırlatılıyor.

Faysal 2016 yılında da müridlerinden birini IŞİD’in kontrolundaki Suriye ve Irak’taki bölgelere göndermek için para temin ettiği, benzer şekilde çok sayıda kişinin seyahatlerini mümkün kılabilmek için evlilikler dizayn ettiği belirtiliyor. Kayıtlara göre Faysal’ın evlendirdiği kişiler bu evlilikleri IŞİD’e girmek için referans olarak kullanıyor.

Faysal ayrıca aralarında 2016 Şükran günü tatilinde Ohio üniversitesinde saldırı düzenleyen terörist, 2015’te Teksas’ta saldırı yapan Muhammed isimli terörist, 2010 yılında New York Times meydanında bomba patlatma girişiminde bulunan Faysal Şehzad, 2010 yılında Londra Borsası’na bombalı saldırı planlayan Muhammed Chowdury, 2009 yılında Detroit havalimanında bir uçağı bombalamayı planlayan Ömer Faruk Abdülmüttalib, 7 Temmuz 2005’te Londra’daki saldırıya karışan iki terörist ve ayakkabı bombacısı olarak bilinen Richard Reid’le doğrudan iletişim halinde olmakla suçlanıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG