Erişilebilirlik

Amerika'da Yeni Kar Fırtınası Beklentisi


Amerika’nın kuzeydoğu kıyısındaki eyaletler, yaşamı felç eden kar fırtınasının yol açtığı hasarı onarmaya çalışırken bu kez orta batıda yeni bir fırtınanın oluşmakta olduğu bildiriliyor.
Ulusal Meteorloji Dairesi kar fırtınasının şiddetli rüzgarlarla birlike Colorado eyaletinden Minnesota'ya kadan uzanan bir bölgeyi etkisi altına alacağını açıkladı.
Fırtınadan en çok Güney Dakota eyaletinin etkileneceği Nebraska, Kuzey Dakota, Wyoming ve Wisconsin'de de kar yağışı beklendiği bildirildi.

Yarım milyon Amerikalı’yı elektriksiz bırakan kar fırtınasında en az dokuz kişi hayatını kaybetti.Yetkililer fırtına yüzünden 5 bin civarında uçak seferinin iptal edildiğini açıkladı.
Hava alanları yeniden açılırken karada seyahat yasağı Connecticut ve Massachusetts eyaletlerinde kaldırıldı. Ancak yetkililer yolların hala tehlikeli olduğu uyarısında bulunuyor.

Kuzeydoğu eyaletlerini Cumartesi günü boyunca saatteki hızı yer yer 120 kilometreyi bulan rüzgarla şiddetli kar yağışı etkisi altına aldı Kar kalınlığı New York'ta 30, Connecticut eyaletinin Milford kentinde 97 santimetreyi buldu.
Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Maine ve New York eyaletlerinde valilikler tarafından olağanüstü hal ilan edildi.
Kızılhaç, kar fırtınasının bitmesinin ardından dağıtmak üzere bölgede yardım malzemesi ve kan depoladı. Ayrıca çok sayıda yardım gönüllüsü de bölgede görevlendirildi.
Şiddetli kar yağışı, demiryolu ulaşımını da vurdu. Yağış sırasında durdurulan New York- Boston seferi sınırlı olarak Pazar günü yeniden başlatılırken Massachusetts, Rhode Island ve Connecticut eyaletlerinde yerel trenler Pazar günü de çalışmadı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG