Erişilebilirlik

Amerika'da Üniversite Mezunlarının Sayısı Azalıyor


Amerika'da Üniversite Mezunlarının Sayısı Azalıyor
Amerika'da Üniversite Mezunlarının Sayısı Azalıyor

Başkan Barack Obama Amerika’nın eğitimdeki başarısının arttırılması gerektiğini söyledi. Başkan bunun ekonomik gelişim ve dünya liderliği açısından gerekli olduğunu bildirdi. Evrim Bunn’ın haberi.

Teksas Üniversitesi’nde heyecanlı bir kalabalığa seslenen Obama Amerika’nın yüksek eğitimdeki rahatsız edici eğilimleri görmezden gelemeyeceğini belirtti.

Başkan ‘Bir nesil gencimizin üniversiteden mezun olma başarısı 1’inci sıradan 12’inci sıraya düştü. Bu kabul edilemez ama üstesinden gelebiliriz. Yeniden birinci sıraya oturabiliriz’ diye konuştu.

Başkan eğitimde başarının ve ekonomik refahın enformasyon ve teknolojiye bağımlı küresel ekonomide birbiriyle paralel gittiğini söyledi.

Başkan 2020 yılına kadar 8 milyon gencin daha üniversiteden mezun olduğunu görmeyi hedefliyor.

Başkan ‘Eğitim ekonomik bir konu. Üniversiteye gitmeyenler arasında işsizlik oranı iki kat fazla. Her 10 yeni işten 8’i üniversite diploması gerektiriyor. Eğitimde bizden daha ileride olan ülkeler ekonomide de bizi geçecekler’ dedi.

Gençken kendisinin ve eşinin öğrenci kredilerini ödemekte zorluk çektiklerini hatırlatan Obama, ekonomik fırsatların ailelerin maddi durumlarıyla sınırlanmaması gerektiğini söyledi.

Yönetimin öğrenci kredi sistemini yeniden düzenlediğini belirten Obama kredileri ödemekte zorlanan ailelere vergi indirimi uygulandığını hatırlattı.

Daha iyi bir ekonomik geleceğin daha iyi eğitimli bir çalışan ordusuyla sağlanabileceğini belirten Obama, bugünün öğrencilerinin daha refah içinde bir geleceğin umudunu taşıdıklarını söyledi.

Amerikan yüksek eğitim sistemi yıllardır dünyanın en iyilerinden biri sayılıyor. Ancak son yıllarda üniversite mezunlarının sayısında düşüş kaydedilmesi eğitimcileri kaygılandırıyor.

XS
SM
MD
LG