Erişilebilirlik

Amerika’da Şükran Günü Alışverişi Başlıyor


Perakende satış uzmanı Candace Corlett, WSL Stratejik Perakende New York şirketinin başkanı. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Cortlett, Amerika’lılar için önemli olan bu günün kutlanışındaki değişikliğin kalıcı olduğu görüşünde.

1863 yılından bu yana Kasım ayının son Perşembe’si Amerika’da Şükran Günü tatili olarak kutlanmakta. O gün, şehirlerdeki sokaklar ve caddeler bomboş oluyor, insanlar aileleriyle ve sevdikleriyle beraber gelenek haline gelen hindiyi yemek için toplanıyor.

Fakat son zamanlarda bazı büyük mağaza ve dükkanlar bu geleneksel günde de kapılarını müşterilerine açmaya başladı. Normalde tatil olan ve Şükran Günü sonrasında, alışveriş kampanyalarının had safhaya çıktığı “Siyah Cuma” olarak bilinen günde açılan birçok mağaza, artık Siyah Cuma’yı beklemeyecek.

Yılın en büyük alışveriş günü olan Siyah Cuma’nın ismi mağaza ve dükkanların gelir-gider defterlerinde zararı gösteren kırmızı mürekkepten, kârı gösteren siyah mürekkebe geçmelerinden dolayı verilmiş bir isim.

Ülkenin en büyük mağazalar zincirinden olan Macy’s, Şükran Günü’nde New York’ta bando ve büyük balonlardan oluşan bir geçit töreni düzenliyor. Geçtiğimiz yıllarda Macy’s bazı mağazalarını Şükran Günün’de açmıştı; bu yıl ise bütün mağazalarını açma kararı aldı.

Dünyanın en büyük alışveriş mağaza zinciri olan Wal-Mart, 25 yıldır Şükran Günün’de açık kalmayı tercih ediyor. Wal-Mart’a bu sene Macy’s’in yanısıra J.C Penney, Kohl’s gibi 150’den fazla mağaza katılıyor.

Perakende satış uzmanı Candace Corlett, şirketlerin karlarının arttığını fakat halen tam olarak toparlanamamış olan Amerikan ekonomisinin Şükran Günü hedefinden uzakta olduğunu, o nedenle amaçlarının erkenden açılıp para kazanmak olduğunu belirtiyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG