Erişilebilirlik

Amerika'da Emlak Piyasasında Düzelme Yok


Amerika'da Emlak Piyasasında Düzelme Yok
Amerika'da Emlak Piyasasında Düzelme Yok

Amerika’da son veriler, istihdam piyasasında iyileşme işaretleri verirken emlak piyasasında düzelme görülmediğini ortaya koyuyor.

Ticaret Bakanlığı, Ocak ayında yeni ev satışlarının %13 oranında düştüğünü açıkladı. Bu eğilimin bütün yıla yansıması durumunda bir yıl içinde sadece 284 bin ev satılmış olacak bu da sağlıklı bir piyasadan beklenenin %50 altında.

Çalışma Bakanlığı ise, işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısının geçen hafta 391 bine düştüğünü açıkladı. Bu bir önceki döneme oranla 22 binlik bir düşüşe işaret ediyor.

Uzmanlar, işsizlik haklarına başvuranların sayısının 400 binin altına inmesini olumlu bir işaret olarak değerlendiriyor.

Bu arada bir başka rapor da bazı lüks dayanıklı tüketim mallarının siparişlerinin Aralık ayında artışa geçtiğini gösteriyor. Yetkililer, bunun ticari uçak satışlarının artışına bağlıyor.

Amerika son 10 yılda Ortadoğu ülkelerine yaptığı uçak, otomobil ve tahıl ihracatını üç katına çıkardı. Ancak bölgedeki siyasi kriz nedeniyle bu ihracatta düşüş bekleniyor.

XS
SM
MD
LG