Erişilebilirlik

Amerika’da Polis Avustralyalı Kadını Neden Öldürdü?


Minneapolis’te yetkililer Avustralyalı bir kadının polis tarafından öldürülmesini soruşturuyor.

Nişanlısı Amerikalı olan meditasyon hocası Justine Damond, Cumartesi günü evinin arkasında muhtemel bir cinsel saldırıyı haber vermek için acil yardım hattını aradıktan sonra öldürüldü. Yerel medya haberlerine göre silahsız olan 40 yaşındaki Sydneyli, Mohamed Noor adlı

polis tarafından vurulduğunda devriye arabasının yanında duruyordu. Noor yolcu koltuğunda oturuyordu ve Damond midesinden vuruldu.

Somali asıllı Amerikalı olan Noor 2015 yılından buyana polis. Noor ve görevli olan ortağı idari izne çıkarıldı.

Yetkililer olay sırasında Noor ve ortağının polis kameralarının çalışmadığını belirtti. Bu, Minneapolis Polis Bölümü’nün kurallarının ihlali anlamına geliyor. Olay, aracın ön kamerasından da kaydedilmedi.

Sivil toplum dernekleri polislerin Damond’ın evine gittiklerinde neden üniformaya takılan vücut kameralarını açmadıklarını sorguluyor.

Bu olay, Minneapolis’te geçen bir yıl içinde polis kurşunuyla gerçekleşen ikinci ölüm vakası. Temmuz 2016’da 32 yaşındaki Philando Castile trafik ışıklarında polis tarafından öldürülmüştü. Castile’yi öldüren polis Jerenimo Yanez kasıt olmaksızın cinayet işlemekten suçsuz bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG