Erişilebilirlik

Amerika'da Yeni İşçi Alımları Hızlanabilir


New York'ta iş bulma kuyruğunda bekleyen Amerikalılar
New York'ta iş bulma kuyruğunda bekleyen Amerikalılar
Amerikalı işverenler arasında yapılan son bir anket birçok işyeri sahibinin Ekim-Aralık döneminde işe alımları hızlandıracaklarını ortaya koydu.

İstihdam piyasasındaki durum, gelecek hafta Amerika Merkez Bankası (FED) yetkililerinin alacağı kararlarda kilit öneme sahip. Banka, ekonomideki canlanma ve istihdam piyasasındaki istikrarlı büyümeye göre 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltmaya başlayacağının sinyalini vermişti.
Bu nedenle gelecek Salı ve Çarşamba günleri yapılacak FED toplantılarından çıkacak bir karar finans ve ekonomi çevrelerinde ilgiyle bekleniyor.

ManpowerGroup adlı kurumun 18 bin işveren arasında yaptığı araştırmaya göre şirketler %13 oranında daha fazla yeni işçi almayı planlıyor. Bu oran, son altı yılın en iyimser öngörüsü olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika’da istihdam sektörü tam bir istikrara kavuşmuş değil. Son Çalışma Bakanlığı raporu da, işe alımların son aylarda yavaşladığını ortaya koydu.

Rapordaki %7,3’lük işsizlik oranı, son beş yılın en düşük seviyesi olsa da hala Amerika için alışıldık seviyenin üzerinde. Ayrıca, işsizliğin %7,3’e düşmesinde, bazı işsizlerin aktif olarak iş aramayı bırakması etkili oldu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG