Erişilebilirlik

Amerika’da Güvenlik Önlemleri Arttırıldı


New York'ta Güvenlik Önlemleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki bombalı saldırılar Amerika’da da hareketli anlar yaşanmasına neden oldu. Saldırı sonrasında başkent Washington’da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Kentte polis, metro istasyonlarında köpeklerle bomba araması yaptı. Bununla birlikte yetkililer aramanın tedbir amaçlı olduğunu ve kente yönelik doğrudan bir tehdit olmadığını belirtti.

Ülkenin en büyük kenti New York’ta da güvenlik önlemleri arttırıldı.

New York polisi, kente karşı doğrudan tehdit olmadığını belirtse de kalabalık yerler ve toplu ulaşım noktalarına güvenlik görevlileri yerleştirildi.

Amerika’da Güvenlik Önlemleri Arttırıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Saldırıların merkezi Brüksel’de ise Amerikan Büyükelçiliği, Amerikalılar’a oldukları yerde kalmaları ve toplu ulaşım araçlarını kullanmamaları yönünde tavsiyede bulundu. Amerikan vatandaşlarından medyada çıkan haberlerle, kendi güvenliklerini sağlamaları için yetkililerin açıklamalarını takip etmeleri istedi.

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı da Brüksel’deki saldırıları yakından takip ettiğini Amerikan halkını korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Amerikalı yetkililer istihbarat servisinin Brüksel’deki saldırıyı değerlendirdiğini, Belçikalı ve Avrupalı ortaklarla yakın temas içinde olduklarını söylüyor.

Küba’da bulunan Başkan Barack Obama’nın da saldırılarla ilgili bilgilendirildirildiği kaydedildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG