Erişilebilirlik

Amerika’da Gurme Yiyeceklere İlgi Artıyor


A police officer looks at the lifeless corpse of a suspected bomber thought to have been killed in a blast in a house in Maiduguri, Nigeria, on Friday, March 2, 2012.
A police officer looks at the lifeless corpse of a suspected bomber thought to have been killed in a blast in a house in Maiduguri, Nigeria, on Friday, March 2, 2012.

Amerika’da ekonomik sıkıntılar sürse de, gurme yiyeceklere yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi nedeniyle bu alanda faaliyet gösterenlerin sayısı da artıyor. Başkent Washington’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir gıda fuarı da sadece gurme yiyeceklere ayrılmıştı.

Birçok Amerikalı hala gurme yiyeceklere çok ilgi gösteriyor. 180 bin farklı ürünün tanıtıldığı fuarda her damağa uygun tat bulmak mümkündü.

Amerika’nın en büyük gurme fuarı olarak bilinen bu organizasyona tam 81 ülkeden ürün getirilmiş. El yapımı çikolata satan Allyson Myers fuara katılmaktan memnun. Myers, “Fuar, potansiyel müşterilere ulaşmak açısından çok ucuz ve etkili bir yöntem. Bu şekilde insanlar ürünlerimizi, görüyor ve tadabiliyorlar. 300 farklı ürünle herkesin kapısına gitmem mümkün değil, ama müşteriler buraya rahatlıkla gelebiliyor,” diyor.

Amerikalılar geçen yıl gurme yiyeceklere 70 milyar Dolar harcadı. Gurme Yiyecek Ticareti Ulusal Birliği Sözcüsü Louise Kramer durumdan memnun. Kramer, “Amerikalılar belki lüks otomobiller satın almıyor ama hala kendilerine iyi ve kaliteli çikolatayı çok görmüyorlar. Artık herkes daha az dışarıda yemek yiyor ama, evde iyi şeyler deneyip öğrendikçe daha sofistike tatlar arıyorlar,” diyor.

Gurme Yiyecek Fuarı, ilk 1950’lerde yabancı üreticilerin ürünlerini Amerikalılara tanıtması amacıyla düzenlenmiş. Senegalli Laure Tall bu geleneği hala sürdürüyor:

Fildişi Sahili’nden kaju getiren Maryam Toure, Amerika’ya yaptığı satışlar sayesinde memleketinde 800 kişiye iş sağlıyor. Toure, “Fabrikamız, Fildişi Sahili’nin en yoksul bölgesinde. Amerika’ya gelip ürünlerimizi tanıttığımızda, ve bu şekilde daha çok ürün sattığımızda, fabrikamızda çalışanlar daha fazla para kazanabiliyor,” diyor.

Ancak fuarda sadece yabancı değil Amerikalı üreticiler de var. Uzmanlar, Amerikalı tüketiciler yeni tatlar aradıkça gurme yiyecek sektörünün daha da büyüyeceğine inanıyor.


XS
SM
MD
LG