Erişilebilirlik

Amerika'da Ekonomik Krizden Etkilenmeyen Lüks Oyuncakçı


Amerika'da Ekonomik Krizden Etkilenmeyen Lüks Oyuncakçı
Amerika'da Ekonomik Krizden Etkilenmeyen Lüks Oyuncakçı

Amerika’da alışveriş sezonunu en hareketli geçiren perakendecilerden biri de oyuncak bebek, kitap ve aksesuar satan American Girl oldu

American Girl, çok pahalı olmasına rağmen tüketicilerin büyük rağbet gösterdiği bir marka.

Kaeli Chang ve annesi Liane Whalen-Chang, Noel öncesinde, hediye almak için alışveriş merkezindeydi. Kaeli alışveriş merkezinde bebeğini kuaföre götürdü.

İlk American Girl bebeğini doğduktan hemen sonra alan Kaeli’nin koleksiyonu giderek büyüyor. Amerikan Girl mağazasında Amerikan tarihinin farklı dönemlerini yansıtan bebekler bulmak mümkün. Ancak sadece bebeğin fiyatı 100 dolar. Aksesuarları da ekleyince fatura hızla yükseliyor.

Tüketicilerse fiyata aldırmıyor. American Girl kitaplarının yazarı Valerie Tripp, “8, 9, 10 yaşlarındaki kız çocuklarına seslenmek, onlara ‘tutkularınızın, ilginizi çeken şeylerin peşinden koşun’ demek istiyoruz,” diyor. 30’dan fazla American Girl kitabı yazan Tripp, özellikle 8 yaşındaki kızlar için yazmayı sevdiğini, bağımsız okumanın bu yaşta başladığını söylüyor. Tripp, “Kendini başkalarının yerine koyabilmek çok güzel bir beceri. Bir başka zaman diliminde yaşamış bir kişi hakkında okumak, o kişinin yaşamına adım atmak en iyi öğrenme yollarından biri,” diye konuşuyor.

Kaeli, kitapları çok seviyor ama çocuk sahibi olup onlara da bebeklerden almayı düşünmüyor.

American Girl Kaeli’yi ileride bir tüketici olarak kaybetse de çok sayıda başka müşterisi olacağına şüphe yok.

XS
SM
MD
LG