Erişilebilirlik

Amerika'da UIusal Anma Günü


Başkan Obama Arlington Ulusal Mezarlığı'nda yapılan törende, Amerikan ordusu mensuplarının fedakarlıklarından sözetti ve bu yılki anma gününün önemini vurgulayarak, Afganistan savaşının bitmesinden sonraki ilk ulusal anma günü olduğunu söyledi

Bugün Amerika’da ulusal anma günü ve resmi tatil. Amerika’da her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü, savaşlarda şehit düşenler anılır, anma törenleri yapılır, bu törenler televizyonlardan yayınlanır. Aynı zamanda haftasonuyla birleşerek üç güne çıkan bu tatil, Amerikalılar için yazın da başlangıcı sayılır.

Başkan Obama da Arlington Ulusal Mezarlığı'nda yapılan törene katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’le birlikte ve Amerikan ordusu mensuplarının fedakarlıklarından sözetti. Askeri törene savaşlarda yakınlarını kaybeden aileler de katıldı. Başkan haftalık konuşmasında da bu yıl bu anma gününün özel bir önemi olduğunu vurguladı ve bunun Afganistan savaşının bitmesinden sonraki ilk ulusal anma günü olduğunu söyledi.

Başkent Washington Cumartesi'den buyana motosikletli eski muhariplerin adeta işgali altında. Kongreyle Washington Anıtı arasındaki Ulusal Park haftasonu boyunca törenlere ve konserlere sahne oldu. Dün motosikletliler yıllık geleneksel gösterilerini yaptı ve savaş esirlerinin ve savaşta kaybolanların bulunması çağrısını tekrarladı. İlk Ulusal Anma Günü töreni Arlington Ulusal Mezarlı'ğında 1868 yılında, 600 bin kişinin öldüğü Amerikan iç savaşının bitmesinden üç yıl sonra yapılmıştı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG